„Mano vadovas (Stevenas Elopas – DELFI) būtų daug laimingesnis, jei tai nutiktų 2011 m.”, - Barselonoje šiuo metu vykstančioje „Mobile World Congress“ konferencijoje sakė J. Harlow.

Sekmadienį „Nokia“ buvo surengusi spaudos konferenciją, kurioje pasakojo apie savo planus. S. Elopas renginio metu pareiškė, kad bendrovės prioritetas – konkuruoti su „Android“ sistema. Tokiu būdu „Nokia“ praktiškai palaidojo fanų viltis, kad be „Windows Phone 7” bendrovė į savo telefonus gali „įsileisti“ ir „Android“ operacinę sistemą.

S. Elopas taip pat pareiškė nesantis „Trojos arklys“ iš „Microsoft“ - pasak jo, sprendimą bendradarbiauti su programinės įrangos milžine priėmė visa „Nokia“ valdyba. S. Elopas vadovauti „Nokia“ atėjo praėjusį rudenį, o iki tol jis dirbo „Microsoft“. „Nokia“ vadovas iki šiol turi „Microsoft“ akcijų, tačiau jis tvirtina jas pamažu parduodantis.

Bendrovės generalinis direktorius renginyje taip pat kalbėjo, kad „Nokia“ dar mažiausiai porą metų gamins įrenginius su „Symbian“ bei „MeeGo“ sistemomis bei darys „reikšmingas trumpalaikes investicijas“ į „Symbian“ platformą . Tačiau kalbėdamas S. Elopas nuolat minėjo „perėjimą prie „Windows Phone 7”.

Jau skelbta, kad praėjusią savaitę „Nokia“ pranešė apie planus formuoti „plačią strateginę partnerystę“ su kompiuterijos milžine „Microsoft“. Tai reiškia, kad „Nokia“ telefonuose atsiras „Microsoft“ operacinė sistema „Windows Phone 7”. Be to, „Nokia“ paieška bus vykdoma naudojantis „Microsoft“ varikliu „Bing“, o „Microsoft“ naudosis „Nokia“ žemėlapių sprendimais. Bendrovės bendradarbiaus ir žaidimų bei daugelyje kitų sričių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją