LightRadio“ sprendimui „Alcatel-Lucent“ pritaiko duomenų centrams būdingą modelį – didžioji dalis bazinių stočių procesų yra apdorojami keliuose centruose, iš kurių duomenys šviesolaidžiais perduodami į, pavyzdžiui, visame mieste esančias bazines stotis. Toks modelis taip pat leidžia keisti bazinių stočių pajėgumą priklausomai nuo dienos meto, pvz., rytais jį didinti ties pagrindiniais keliais į miestą, dienos metu – miesto centre, o vakarais – gyvenamuosiuose rajonuose.

„LightRadio“ technologija įdomi ir tuo, kad, diegiant naują ryšio protokolą, pvz., LTE, operatoriams nereikia atnaujinti įrangos – protokolai atnaujinami programiškai.

Ryšio stoties energijos sąnaudas turėtų mažinti tai, kad „LightRadio“ kubeliams nereikia didelių aušintuvų, signalo stiprintuvų bei kitos įrangos. „Alcatel-Lucent“ skaičiuoja, kad naujasis sprendimas energijos sąnaudas gali sumažinti apie 50 proc., be to, pigiau kainuotų ir ryšio stoties įrengimas bei priežiūra.

Pirmuosius komercinius technologijos bandymus bendrovė su partneriais turėtų pradėti antrą šių metų pusę, tarp sprendimu susidomėjusių operatorių yra ir Kinijos milžinė „China Mobile“ bei JAV ryšio tiekėja „Verizon“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją