Antivartotojišku jie pavadino Seimo nario Vladimiro Orechovo pasiūlymą, kad "viešųjų elektroninių ryšių paslaugų teikėjui draudžiama sudarant elektroninių ryšių paslaugų teikimo sutartį suteikti paslaugų gavėjui telefono aparatą nemokamai ar siūlyti įsigyti žemesne kaina nei telefono aparato savikaina".

P.Kuisys prognozavo, kad Seimui priėmus tokį įstatymą, dauguma mažas pajamas turinčių vartotojų prarastų galimybę naudotis mobiliuoju telefonu. "Šis pasiūlymas yra antivartotojiškas, mažinantis vartotojų galimybę rinktis mobiliojo ryšio paslaugų ir telefonų įsigijimo būdus", - sakė "Tele2" komercijos direktorius.

Pasak jo, dabar vartotojai gali laisvai rinktis tiek operatorių parduodamus telefonus už 1 litą kartu įsigydami ir paslaugas, tiek telefoną išsimokėtinai, tiek ir mokant iš karto visą telefono kainą ir laisvai pasirenkant paslaugų teikėją.

Jo nuomone, toks įstatymas mažintų konkurenciją rinkoje, nes atimtų iš operatorių vieną svarbiausių konkurencinės kovos įrankių - laisvą bei nevaržomą telefonų kainodarą. P.Kuisys taip pat mano, kad toks įstatymas pasitarnautų juodajai rinkai, nes iš kitų šalių būtų įvežami pigesni telefonai.

Seimo narys V. Martišauskas ir "Tele2" komercijos direktorius P. Kuisys neatmetė galimybės, kad Seimui priėmus tokį Elektroninių ryšių įstatymą, jo nuostatos gali būti apskųstos Konstituciniam Teismui.

Ketvirtadienį Seimas numato priimti Elektroninių ryšių įstatymo projektą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją