„Labai svarbu prisiminti, kad virtualus kontaktas negali ir neturėtų atstoti tiesioginio bendravimo su žmonėmis“, – pranešime, kuris skirtas Katalikų bažnyčios 45-tąjai Pasaulinei komunikacijų dienai paminėti, dėstė popiežius.

Kaip informuoja agentūra AFP, jaunosios kartos Benediktas XVI prašė naudotis internetu tinkamai ir pabrėžė, kad bendraujant būtinas nuoširdumas, atvirumas, atsakingumas ir pagarba vienas kitam.

Mėgstančiuosius apsimetinėti ir socialiniuose tinklapiuose kurti netikrus profilius popiežius taip pat protino. Pasak jo, „ieškant draugų, iššūkis yra išlikti autentiškam... nepasiduoti iliuzijoms kuriant dirbtinį viešąjį profilį“.

Popiežius visus įspėjo dėl interneto užkrečiamumo ir pavojaus sumaišyti realybę su virtualiu pasauliu, skelbia AFP.

„Bendravimas internetu – gali būti patikimas būdas susipažinti su kitais, – sakė popiežius. Tačiau reikia būti atsargiam, kad tai netaptų būdu pabėgti nuo realybės.“

Tai ne pirmas kartas kai popiežius įspėja dėl interneto pavojų. Dar anksčiau jis yra kalbėjęs apie interneto sukeliamą vienišumo jausmą ir dezorientaciją.

Vis dėlto Benediktas XVI kibernetinę erdvę mato ir kaip puikų forumą krikščioniškajam mokymui skelbti. Praeitą gegužę buvo pradėta eksperimentuoti su meldimosi transliacijomis, kurias būtų galima parsisiųsti internetu.

2009 m. Šventasis sostas įsteigė interneto svetainę www.POPE2you.net , kuri yra susieta su “Facebook”, kad jaunuoliai be jokių problemų galėtų popiežiaus žinutes perduoti draugams.

Naujausiame pranešime popiežius socialinius tinklapius įvardija kaip integralią žmogaus gyvenimo dalį, tad nesiūlo to atsisakyti, tačiau kviečia vienytis ir veikti atsakingai.

Pasak Claudio Maria Celli, Pontifikų tarybos socialinei komunikacijai vadovės, Benedikto XVI pranešimas buvo vertingas ir pozityvus.

45-oji Katalikų bažnyčios Pasaulinė komunikacijos diena bus švenčiama birželio 5-ąją su tema „Gyvenimo tiesa, deklaracija ir autentiškumas skaitmeniniame amžiuje“. Tačiau popiežiaus kalba, skirta šiai šventei, buvo paskelbta šventojo Francis de Sales, žurnalistikos globėjo, atminimo dieną.

Pasaulinę komunikacijų dieną bažnyčia įsteigė dar 1963 m., kad atkreiptų dėmesį į socialinių komunikacijų problemas.