Pirmieji skundai atkeliavo iš keleto JAV vartotojų interneto forumų. Dalis jų skundėsi, jog išmanieji kiekvieną dieną išsiunčia nuo 30 iki 50 MB duomenų. Toks kiekis per 20 dienų gali pasiekti 1 GB.

„Aš sulaukiau elektroninio laiško iš AT&T su pranešimu, jog beveik išnaudojau savo 2 GB išsiųstų duomenų limitą ir tai mane tikrai nustebino, nes nemaniau to padaręs, - skundėsi „Windows Phone 7“ vartotojas Paulas Thurrott., - Aš tuomet patikrinau sąskaitą internete ir pastebėjau, jog mano telefonas siunčia didelius kiekius duomenų“.

Kiti vartotojai pastebėjo, jog jų išmanieji nieko nedarant išsiunčia apie 2-5MB duomenų per valandą.

„Microsoft“ į šiuos pranešimus sureagavo ir patikino tiriantys bėdą. Iki šiol tik spėjama, jog telefonai siunčia duomenis „Microsoft“ su informaciją apie telefone veikiančių programų darbo spartą. Kita versija teigia, jog „Windwos Phone 7“ telefonai naudodami bevielį tinklą taip pat naudoja ir 3G internetą.

Nenumatytos išlaidos

Netgi tuomet, kai visi telefono programų gaunami ir siunčiami duomenys yra „paaiškinami“, vartotojams gali atsirasti neplanuotų išlaidų, jei naudojamasi nedidelį duomenų limitą turinčiais mokėjimo planais ar kuomet mokestis pradedamas skaičiuoti vartotojui pradėjus naudotis internetu, taip pat būnant užsienyje. Kai kurios programos, pavyzdžiui, oro prognozių įrankiai, nuolat atnaujindamos informaciją turi prisijungti prie interneto ir gauti kad ir nedidelį, tačiau kartais nepigų duomenų kiekį.