Visos susitarimą pasirašiusios šalys bendradarbiaus keičiantis informacija apie autorių teisių pažeidimus, organizuos mokymus ir seminarus programinės įrangos teisinės apsaugos klausimais. Susitarime taip pat numatytas aiškus mechanizmas, kaip skirtingos institucijos keisis informacija apie autorių teisių pažeidimus, rašoma trišaliame „Verslo programinės įrangos aljanso“, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Policijos departamento pranešime.

Susitarime taip pat numatyta galimybė prisijungti ir kitoms organizacijoms, asociacijoms ar valstybės teisėsaugos institucijoms, kurios atstovauja autorių teisėms į programinę įrangą.

Asociacijos „Business Software Alliance“ ir rinkos tyrimų bendrovės „International Data Corporation“ (IDC) kasmetinio tyrimo duomenimis, nelegaliai naudojamos programinės įrangos dalis 2009 m. Lietuvoje siekė 54 proc. Programinės įrangos gamintojai šalyje nelegaliai naudojamą programinę įrangą vertina 84,5 mln. Lt.

Šiuo metu asociacija „Verslo programinės įrangos aljansas“ Lietuvoje vienija ir atstovauja 16 narių, tarp kurių yra bendrovės ATEA, „Alna“ įmonių grupė, „Metasite“, „Baltic Amadeus“ ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją