Apie tai šiuo metu JAV vykstančioje „Consumer Electronics Show“ (CES) parodoje paskelbė „Microsoft“ generalinis direktorius Steve'as Ballmeris. Pasak jo, bendrovė nuolat investuos į „Windows Phone 7”. Tiesa, p. Ballmeris nepaskelbė naujų šią operacinę sistemą turinčių telefonų pardavimų rezultatų. Žinoma tik tiek, kad per pirmąsias 3 savaites pasaulyje parduota 1,5 mln. telefonų su „Windows Phone 7”.

Kai kurių telefonų gamintojų atstovai yra neoficialiai DELFI teigę, kad bent kol kas tikėtis didelių „Windows Phone 7” turinčių prietaisų pardavimų Baltijos regione yra sunku.

Kita vertus, CES S. Ballmeris džiaugėsi sėkmingais „Kinect“ priedo „Xbox“ konsolei pardavimais, per pirmus 2 mėnesius siekusiais 8 mln. vnt. ir gerokai viršijusiais prognozes. „Kinect“ priedas leidžia valdyti specialiai jam sukurtus „Xbox“ žaidimus vien kūno judesiais, be valdymo pultelių.

Tarp kitų svarbesnių S. Ballmerio praneštų žinių buvo ir tai, kad būsimoji, 2012 m. gale galinti pasirodyti “Windows 8” operacinė sistema galės veikti praktiškai visose vienlustėse platformose (angl. System-on-a-chip, SOC) – ne tik tradicinėse „Intel“ ar AMD, bet ir „Nvidia“, „Qualcomm“ ar „Texas Instruments“ sistemose. Tai turėtų leisti kurti daugiau ir įvairesnių gamintojų prietaisų su „Windows“ operacinėmis sistemomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją