Pasak reklamos kontrolės tarnybos, uždrausta reklama buvo "įžeidžianti, pribloškianti" bei toleruojanti smurtą.

Vienoje reklamoje vaizduojamas tuščias gimnastikos salės persirengimo kambarys su tekstu: "Čia aš priverčiau Kevą pasijusti mažu".

Pasak kontrolės tarnybos, šią reklamą galima suprasti taip, jog prie berniuko Kevo yra priekabiaujama, o tai gali įžeisti ir sukelti sielvartą toms šeimoms, kurių vaikai patyrė tokio pobūdžio smurtą.

Kitame skelbime vaizduojamas tamsus ir tuščias skersgatvis su užrašu: "Čia aš susitikau tris vaikinus...ir priverčiau juos verkti kaip kūdikius".

ASA iš viso gavo 14 skundų dėl "Nokia" gaminio "N-Gage" reklamos kampanijos, kuri prasidėjo praėjusių metų rudenį. ASA patenkino keturis skundus, tačiau dar tris prašymus uždrausti reklamą atmetė kaip nepagrįstus.

Pasak "Nokia" viešųjų ryšių kompanijos Didžiojoje Britanijoje GBC, "N-Gage" reklama vaizduoja tokias vietas, kur žmogus dažniausiai nežaistų kompiuteriniais žaidimais. Panaudoti šūkiai yra "tipiška bet kokios konkurencingos aplinkos kalba".

"Uždrausti skelbimai buvo panaikinti, ir jie daugiau nebebus rodomi Didžiojoje Britanijoje", - sakė "N-Gage" ryšių atstovė Jessica Rowntree (Džesika Rauntri) iš GBC.

"N-Gage" buvo reklamuojamas plakatuose, laikraščiuose bei kino teatruose. Pavyzdžiui, "N-Gage" plakatais buvo išklijuotos keletas Londono metro stočių.

Reklamos kampanija tarp žmonių sukėlė ne tik asociacijų su priekabiavimu, bet ir kitokių interpretacijų.

Vienoje iš reklamų vaizduojamas pavienis karavanas su tekstu: "Čia aš palikau Keitę, Liusi ir Mišelę, prašančias daugiau".

Reklamos kampaniją "Čia aš kažką padariau" sugalvojo reklamos agentūra "Grey London". "N-Gage" reklamos kampanijos projekto vadovė Diane Perlman (Diana Perlman) trečiadienį atsisakė komentuoti kampanijos tikslus.

"Nokia" pažadėjo laikytis kontrolės tarnybos sprendimo, atnaujindama "N-Gage" reklamos kampaniją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją