Galimybė pereiti iš vieno operatoriaus pas kitą vartotojams bus teikiama nemokamai. Perėjimo kaštus pilnai padengs operatoriai.

Omnitel" ir "Tele2" dar nesusitarė dėl numerių perkėlimo su trečiuoju Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriumi "Bitė GSM". "Omnitel" atstovė spaudai Vanda Nekrašienė teigė, kad "derybos vyksta, bet nepavyksta susitarti, kas dengs klientų perėjimo ir senojo numerio išsaugojimo išlaidas".

“Tai, faktiškai, reiškia tolesnį mobiliojo ryšio rinkos konkurencingumo didėjimą, rinkos liberalizavimą ir trukdžių vartotojams, laisvai rinkis paslaugos teikėją, panaikinimą. Dabar daugiau nei du trečdaliai Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojų galės laisvai rinktis operatorių išsaugodami savo senus numerius”, – sakė “Tele2” komercijos direktorius Pranas Kuisys.

Pagal šį susitarimą, “Omnitel” vartotojui nusprendus naudotis “Tele2” paslaugomis bus suteikiamas naujas numeris. Į naująjį numerį bus nukreipiami visi skambučiai adresuoti senuoju numeriu. Vartotojas negalės gauti trumpųjų žinučių (SMS) adresuotų į senąjį numerį. Naujajam “Tele2” klientui skambinant kitiems mobiliojo ryšio vartotojams jiems bus rodamas naujasis numeris arba, klientui pageidaujant, numeris nebus rodomas.

Pasirašius numerio perkeliamumo sutartį su “Tele2”, Tuo tarpu į “Omnitel” migravęs “Tele2” abonentas galės rintis du numerio perkėlimo variantus. Pirmuoju, abonentas gali išsaugoti senąjį numerį ir naudotis juo “Omnitel” tinkle, tačiau jis negalės naudotis SMS žinučių paslauga. Antruoju, abonentas gali pasirinkti naująjį numerį, kuris suteiks jam galimybę siųsti bei gauti SMS žinutes; šiuo atveju abonentas išsaugos ir skambučius į senąjį numerį – iš senojo numerio skambučiai bus peradresuojami į naująjį numerį. SMS žinutės, siunčiamos į senąjį numerį, peradresuojamos nebus.

“Po pereinamojo laikotarpio, kuris numatytas iki 2005 metų sausio 1 dienos ir kuris gali būti pratęstas Ryšių reguliavimo tarnybos sprendimu, vartotojai pakeitę paslaugų teikėją, galės rinktis kokį numerį naudoti - senąjį arba naująjį”, – sakė Kuisys.

"Bitės GSM" generalinio direktoriaus pavaduotojas technologijoms Žilvinas Jurkšus sakė, kad "Bitė GSM" praėjusią savaitę pateikė sutarčių projektus operatoriams dėl numerio perkėlimo paslaugos įgyvendinimo. "Šis pasiūlymas pateiktas remiantis Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) taisyklėmis, kurios buvo priimtos su visų operatorių žinia. Tačiau "Omnitel" atsiuntė pakoreguotą pasiūlymą, kuris prieštarauja RRT taisyklėms. Mes nesutinkame su šių taisyklių nesilaikymu. Tikimės, kad kiti operatoriai laikysis RRT nustatytos tvarkos, nesudarys dirbtinių kliūčių klientams, ir šią savaitę bus pasirašytos visos reikalingos sutartys. Priešingu atveju tikimės, kad reguliatorius padės užtikrinti nustatytų taisyklių įgyvendinimą", - sakė Ž. Jurkšus.

"Mūsų vertinimu, numerio perkėlimo procesas rinkoje bus aktyvus, ir norinčių keisti operatorius bus gerokai daugiau negu prognozuoja konkurentai. Todėl įdėjome daug pastangų kurdami numerio perkėlimo paslaugą, kuri bus daug geresnė klientui negu alternatyvos, šiuo metu pristatytos kitų operatorių, - bus galimybė ne tik priimti skambučius senuoju numeriu, bet ir naudoti senąjį numerį skambinant. Todėl kiti mobiliojo ryšio operatoriai, matydami grėsmę iš "Bitės", stabdo sutarčių pasirašymą, reikalaudami nepagrįstų kompensacijų už prarastus klientus", - komentavo "Bitės GSM" generalinio direktoriaus pavaduotojas technologijoms Žilvinas Jurkšus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją