Operatoriai nesutaria dėl vienkartinio mokesčio, kurį abonentą priimanti bendrovė turi sumokėti kliento paliekamam konkurentui. Šis mokestis yra susijęs su išlaidomis perleidžiant abonentą ir išlaikant jo numerį, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Dienraščio teigimu, mobiliojo ryšio operatorių derybos žlugo dėl skirtingų tarifų - "Omnitel" ir "Bitė" siūlė nustatyti maždaug 50 litų dydžio mokestį, "Tele2" - kelis kartus didesnę sumą.

Po to, kai derybos pateko į aklavietę, bendrovės paprašė įsikišti Ryšių reguliavimo tarnybą (RRT). Tarnybos direktorius Tomas Barakauskas sakė, kad RRT jau priėmė sprendimą ir pateikė jį viešai diskusijai.

"Operatoriai pradėjo skirtingai traktuoti savo patiriamas išlaidas, nors iš esmės jos turėtų būti vienodos, nes visi jie dirba GSM tinkle. Todėl mes nutarėme, kad mokestis negali viršyti mažiausio pasiūlyto kurio nors iš operatorių", - sakė T.Barakauskas. Tiesa, anot jo, šis nutarimas kol kas dar nepatvirtintas.

"Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys sakė, kad bendrovė jau baigia įvertinti abonento perleidimo kaštus. Jo teigimu, "Bitės" pasiūlytas mokestis yra kur kas mažesnis negu patiriamos išlaidos.

RRT siūlymas nustatyti aukščiausią mokesčio ribą pagal mažiausią kitų operatorių pasiūlytą mokestį, P.Kuisio nuomone, nėra objektyvus ir "Tele2" nepriimtinas.

"Omnitel" viceprezidentas komercijai Dainius Pupkevičius irgi pritarė, kad mokesčiai skirtingiems operatoriams neturėtų būti vienodi. Tačiau, jo teigimu, pradėjus skaičiuoti bendrovių patiriamas išlaidas, tai užtruktų labai ilgai, todėl šį RRT nutarimą D.Pupkevičius vertino teigiamai.

Mažiausio mokesčio principui pritaria ir "Bitės GSM" atstovai.

Visos bendrovės sako, kad jeigu bus pritarta jų siūlomoms sąlygoms, klientams numerio perkėlimo paslauga bus teikiama nemokamai. Operatoriai dar turi laiko susitarti - klientui suteikti numerio perkėlimo paslaugą jie turi ne vėliau kaip po 28 dienų nuo prašymo pateikimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją