Pasirodo, Holivudo aktorės ir gražūs modeliai yra populiarūs įrankiai tarp interneto nusikaltėlių, mėginančių įvilioti nieko neįtariančius vartotojus į savo pinkles.

Tyrėjai išsiaiškino, kad per pastaruosius metu sukurta daugiau nei šeši milijonai unikalių kenksmingų programų. Tai 60 000 programų per dieną.

Ekspertai teigia, kad įsilaužėliai ir kiti internetiniai kenkėjai naudoja puslapius su gražiosiomis įžymybėmis siekdami užkrėsti vartotojų kompiuterius kenksmingomis programomis ir pasisavinti jų asmeninius duomenis.

Naršymas po keistus tinklalapius dažnai yra pavojingas, tačiau tūkstančiai žmonių ignoruoja šias rizikas ir neretai nukenčia.
Kai tik kompiuteris užkrečiamas, kriminalai gali pavogti aukų bankinius slaptažodžius, elektroninio pašto duomenis ir imtis kitų suktų dalykėlių.

Studijos duomenimis, tarp „pavojingiausių įžymybių“ C. Diaz buvo populiariausia, nuo jos nežymiai atsiliko garsioji aktorė Julia Roberts ir Jessica Biel.

Daugiau nei viena iš dešimties paieškų apie C. Diaz, nuvesdavo į „rizikingas svetaines“, iš kurių vartotojai nieko neįtardami parsisiunčia virusus, perimančius jų kompiuterių kontrolę.

Net penktadalis svetainių, siūliusių parsisiųsti „Cameron Diaz ekrano užsklandas“, pasižymėjo kenksminga koduote.

Devyni procentai paieškų, susijusių su J. Roberts, nuvesdavo vartotojus tiesiai į internetinių nusikaltėlių žabangas. Tačiau rizika šokteldavo iki 20 proc., kai buvo parsisiunčiamos nuotraukos arba užsklandos.

28 metų amžiaus aktorė J. Biel, pirmavusi praėjusiais metais, šįkart buvo trečia. Jos rizikingumas buvo toks pat kaip J. Roberts, tačiau jos ekrano užsklandas siūliusių puslapių užkrėtimas buvo kiek mažesnis.

Į pirmajį dešimtuką taip pat pakliuvo „Victoria‘s Secret“ apatinių linijos modeliai Gisele Buendchen, Adriana Lima ir Heidi Klum, tuo tarpu teniso žvaigždės Maria Sharapova ir Andy Roddick buvo 13 ir 14 vietoje.
Tarp kitų pavojingų įžymybių buvo aktoriai Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tomas Cruise‘as, Penelope Cruz.

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama ir nepasirinkta kandidatė į viceprezidentus Sarah Palin rikiavosi sąrašo gale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją