Bet dabar transporto spūstyse paskendusio miesto pareigūnai pradėjo naudoti netikėtą ginklą kovoje su pavojingais vairuotojais – tai socialinių tinklų svetainė „Facebook“.

Kelių policija prieš du mėnesius pradėjo naudoti „Facebook“, ir beveik iškart gyventojai tapo skaitmeniniais informuotojais, talpinančiais nuotraukas, kuriose užfiksuoti pažeidimus darantys vairuotojai. Per praėjusią parą daugiau nei 17 000 žmonių tapo svetainės gerbėjais, o įkelta buvo beveik 3000 naujų nuotraukų bei dešimtys vaizdo klipų.

Vaizdinės medžiagos turinys įspūdingas. Yra nuotraukų su žmonėmis ant motociklų be šalmų, su automobiliais, stovinčiais ant perėjų, mobiliaisiais telefonais kalbančių vairuotojais, neteisėtus posūkius darančiais vairuotojais bei neteisingai pastatytais automobiliais.

Pasinaudoję nuotraukomis Naujojo Delio kelių policininkai jau surašė 665 eismo taisyklių pažeidimus. Anot miesto komisaro eismui Satyendros Gargo, naudojant automobilių numerius, matomus nuotraukose, buvo atpažinti pažeidėjai.

Nepaisant kai kurių nuogastavimų dėl privatumo bei nuotraukų autentiškumo, komisaro teigimu, bendra visuomenės reakcija buvo itin pozityvi.

S. Gargas aiškino, kad policija niekad nesiūlė „Facebook“ svetainėje talpinti nuotraukas. „Mes norėjome forumo, kuriame žmonės galėtų išreikšti savo pažiūras ir pateiktų savo pasiūlymus, - teigė jis.

12 milijonų gyventojų turinčiame mieste dirba tik 5000 policijos pareigūnų, todėl „Facebook“ vertinamas kaip labai naudingas papildomas įrankis kovojant su kelių eismo taisyklių pažeidimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją