"Microsoft" taip pat paskelbė vėliau nei tikėtasi pristatanti rankinius laikrodžius, kurie duomenis gaus radijo ryšiu. Šia prieš metus pademonstruota naujove taip pat siekiama ieškoti naujų plėtros galimybių.

Asmeninių kompiuterių gamintojai vis labiau domisi tradicinių elektronikos prietaisų, pavyzdžiui, televizorių, rinka. "Microsoft" valdybos pirmininkas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) teigia, kad to paties siekia ir jo vadovaujama bendrovė, siūlysianti daugialypės terpės valdymo sprendimus.

Kalbėdamas kasmetinėje tarptautinėje buitinės elektronikos parodoje (CES), kurį vyksta Las Vegase, B. Geitsas pristatė "bevielio naudojimosi kompiuteriu" sprendimą, leisiantį susieti arba suderinti elektronikos prietaisų veiklą su asmeninių kompiuterių technine ir "Microsoft" programine įranga.

Pasak B. Gatesas, šiais metais "Microsoft" pristatys sprendimus, leisiančius televizorių savininkams žiūrėti ir klausyti asmeniniuose kompiuteriuose laikomas tiesiogines ir įrašytas televizijos laidas, muzikos rinkmenas, skaitmenines fotografijas.

"Didesnį naudojimo paprastumą gali užtikrinti tinkamas programinės įrangos darbas, - sakė "Microsoft" valdybos pirmininkas. - Norint, kad taip ir būtų, visos šios naujovės turi veikti kartu".

"Media Center Extender" vadinamas naujasis programų paketas užtikrins penkių televizorių bevielį ryšį su asmeniniais kompiuteriais, naudojančiais operacinę sistemą "Windows XP Media Center".

Naujoji programinė įranga yra suderinama su autorių teisių apsaugos sistema, vadinama skaitmeninių teisių valdymu (DRM). Todėl, anot B. Gateso, televizorių savininkai galės tiesiogiai naudotis abonentinėmis interneto paslaugomis, tokiomis kaip "Movielink".

"Hewlett-Packard Co." (HP) ir "Gateway Inc." gamins televizorius su įdiegta reikiama programine ir technine tinklo įranga. Be to, HP, "Gateway", "Dell Inc." ir "Samsung Electronics Co. Ltd." siūlys naujajam "Microsoft" sprendimui reikalingus papildomus prietaisus.

B. Gatesas minėjo, jog "Microsoft" taip pat pristatys rinkinį, skirtą bendrovės gaminamam vaizdo žaidimų pultui "Xbox". Rinkinį sudarys programinė įranga, DVD imtuvas ir nuotolinio valdymo pultas. Mažiau nei 60 JAV dolerių kainuosiantis rinkinys leis "Xbox" susieti su bet kuriuo televizoriumi.

"Microsoft" atstovų teigimu, "Media Center Extender" įdiegimo televizoriuje sąnaudos siekia apie 30 JAV dolerių, o įrengti papildomą prietaisą atsieis maždaug 120 dolerių. Bendrovė tikisi, kad šios santykinai nedidelės kainos leis naujovėms išpopuliarėti.

"Microsoft" požiūriu, "Media Center Extender" programinę įrangą naudojantis asmeninis kompiuteris turėtų tapti pagrindiniu įrenginiu, su kuriuo duomenimis keistųsi visi kiti namų prietaisai. Bendrovės atstovai pademonstravo, kaip daugialypės terpės naršyklės galės suskirstyti fotografijas ir vaizdo įrašus bei juos surasti pagal raktažodžius, veidus ar net metų laikus.

B. Gatesas pridūrė, kad jau galima įsigyti "Fossil Inc." ir "Suunto" laikrodžių, naudojančių "Microsoft" intelektualių asmeninių daiktų technologiją (SPOT). Tikėtasi, kad 129 JAV dolerius kainuojančių laikrodžių, kuriuos B. Geitsas pademonstravo prieš metus vykusioje CES, buvo galima įsigyti jau per praėjusias Kalėdas.

Naujieji laikrodžiai gaus informaciją iš 200 radijo ryšiu transliuojančių šaltinių. "Microsoft" išsinuomojo dažnius perduoti radijo signalus 100 JAV ir dešimtyje Kanados miestų. Duomenų perdavimo paslauga "MSN Direct" per mėnesį atsieis 9,95 JAV dolerio.

Be to, antrąjį šių metų pusmetį bus galima įsigyti "Creative Technology Ltd" ir "Samsung" nešiojamųjų garso ir vaizdo grotuvų, kuriuose naudojama "Microsoft" programinė įranga "Portable Media Center". Naujieji grotuvai, kainuosiantys nuo 399 JAV dolerius, taip pat turėjo pasirodyti per praėjusias Kalėdas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją