Kaltinimai pateikti pradėjus tyrimą dėl įtarimų, jog JAV kompanijos "International Business Machines Corp" valdomo padalinio "IBM Korea" ir bendrovės "LGIBMPC Corp", kuri yra bendra įmonė su Pietų Korėjos "LG Electronics Inc", vadovai davė kyšį valdininkams, norėdami gauti užsakymą.

Seulo apygardos prokuratūra pranešė, jog "IBM Korea" neteisėtu būdu gavo tarnybinių stočių ir asmeninių kompiuterių dalių užsakymų už 51 mlrd. vonų (42,68 mln. JAV dolerių), o "LGIBMPC Corp." gautų užsakymų vertė siekė 870 mln. vonų.

"IBM Korea" ir "LGIBMPC Corp" paėmė kyšius iš valstybės pareigūnų, dirbančių informacinių technologijų departamentuose, ir neteisėtai sudarė sandorius dėl tarnybinių stočių bei asmeninių kompiuterių dalių tiekimo", - teigiama prokuratūros pareiškime.

"IBM Korea" pareiškė, jog kai kurių darbuotojų veiksmai pažeidė griežtas kompanijos verslo taisykles.

"Tokiems veiksmas "IBM Korea" nepritaria ir jų netoleruoja, - teigia kompanija. - "IBM Korea" ėmėsi veiksmų prieš šiuos asmenis ir atleido juos iš darbo".

"Bendrovės LG Electronics", grupei "SK Group" priklausančios nelistinguojamos tinklų sistemų bendrovės "SK C&C" bei kitų Pietų Korėjos konglomeratų padalinių vadovai taip pat yra susiję su slapta veikla.

Vyriausybė uždraus šioms kompanijoms dvejus metus dalyvauti bet kokiuose valstybės konkursuose dėl tarnybinių stočių ir asmeninių kompiuterių pirkimo bei pardavimo, teigia prokuratūra.

Pietų Korėjos prezidentas Ro Mu Henas (Roh Moo-hyun) pažadėjo įveikti korupciją ir šešėlinį verslą, o prokurorai inicijavo visą grupę tyrimų, kuriais siekiama užkirsti kelią neteisėtiems ryšiams tarp politikų, valdininkų ir verslininkų.

"IBM Korea" pradėjo veikti 1967 metais ir yra viena seniausių užsienio kompanijų šalyje. Ji pirmauja Pietų Korėjos tarnybinių stočių rinkoje, užimdama 39,4 proc. dalį. Tuo tarpu LGIBMPC su 10 proc. dalimi užima ketvirtąją vietą šalies asmeninių ir nešiojamųjų kompiuterių rinkoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją