"Nuo vienuoliktos iki pirmos valandos Naujųjų naktį "Omnitel" tinkle išsiųstų SMS skaičius buvo 8-9 kartus didesnis nei paprastai piko metu. Skambučių kiekis tuo metu padidėjo maždaug du kartus. Detalesnius duomenis ketiname pateikti kitą pirmadienį", - teigė "Omnitel" bendrovės atstovė spaudai Vanda Nekrašienė.

Ji džiaugėsi, kad "Naujųjų egzaminą mūsų tinklas išlaikė labai gerai. Visi SMS pasiekė adresatus. Ir paskambinti buvo galima, nors kartais ir ne iš pirmo karto".

Pasak "Bitės GSM" generalinio direktoriaus pavaduotojo technologijoms Žilvino Jurkšaus, per Naujuosius metus užfiksuotas skambučių ir trumpųjų žinučių (SMS) pikas, kuris prasidėjo vidurnaktį ir tęsėsi iki 2 val. nakties. Per Naujuosius metus "Bitės" tinkle aptarnauta 3-4 kartus daugiau skambučių ir SMS žinučių nei įprastą dieną.

"Esami resursai užtikrina itin aukštą "Bitės" paslaugų kokybę įprastomis dienomis bei leidžia skirti papildomų pajėgumų šventinių pikų metu. Jiems kasmet yra iš anksto rengiamasi ir stengiamasi, kad jie praeitų sklandžiai. Per šias šventes dar labiau pagerinti "Bitės" ryšio kokybę pikų metu leido 2003 m. atlikti programinės ir techninės įrangos atnaujinimo bei keitimo darbai - jų dėka ne tik patikimiau aptarnauti tinklai, bet ir sumažintos perkrovos tinkle", - sakė Ž. Jurkšus.

"Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys nepateikė tikslių duomenų apie šios bendrovės mobiliojo ryšio tinklo apkrovą Naujųjų naktį, bet teigė, jog SMS ir pokalbių telefonų kiekis "buvo padidėjęs ženkliai". Pasak bendrovės atstovo, patvirtinta tendencija - vis daugiau sveikinama ne tiesiogiai paskambinus, o siunčiamos tekstinės žinutės. "Įvertinę ankstesnių metų patyrimą, buvome gerai pasirengę - padidinę stočių perdavimo pajėgumus, kad klientai nepatirtų nepatogumų", - teigė P. Kuisys.

Duomenų apie telefonų srautus Naujųjų naktį iš fiksuoto telefono ryšio milžinės - "Lietuvos telekomo" bendrovės, kurios klientai naudoja per 800 tūkst. telefono linijų, nepavyko gauti.

"Omnitel" jau turi per milijoną abonentų. Praėjusių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje buvo 486 tūkstančiai besinaudojančių "Bitės GSM" tinklu. "Tele2" tokių duomenų neskelbia.

Praėjusių metų viduryje Ryšių reguliavimo tarnybos atlikto tyrimo duomenimis, mobiliojo ryšio aktyvių abonentų rinkoje "Omnitel" teko 48,4 proc., "Tele2" - 27,7 proc., "Bitei GSM" - 24 proc.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją