Tūkstantmečio projektas taip pat siekia skatinti dialogą tarp mokslininkų ir kitų svarbiausių visuomenės asmenų bei informuoti apie Suomijoje aukštus technologinius standartus. "Tūkstantmečio technologijos prizo" įteikimo ceremonija ir su ja susiję renginiai beveik savaitei į Suomiją pritrauks įtakingiausius pasaulio politikos, verslo ir mokslo atstovus.

Prizas bus teikiamas kas dveji metai. Lėšomis rūpinasi praėjusiais metais įsteigtas Suomijos technologijų prizo fondas. Jam priklauso svarbiausios Suomijoje mokslo ir tyrimų grupės bei šalies verslo ir darbdavių konfederacija (TT). Fondui vadovauja buvęs "Neste" vadovas Jaakko Ihamuotila (Jakas Ihamuotila), o vicepirmininku pasirinktas profesorius Johanas Gullichsenas (Johanas Gulichsenas). Fondą kartu remia Suomijos akademija ir Nacionalinė technologijų agentūra, o finansinę paramą teikia valstybė ir šalies verslo bendruomenė. Jau užsitikrintas finansavimas pirmiems dviems prizams.

Nugalėtoją, kurių kandidatūras būtina pateikti iki šių metų pabaigos, kitų metų balandžio 15 dieną Helsinkyje paskelbs Tarptautinis prizo skyrimo komitetas, vadovaujamas profesoriaus Pekka’os Tarjanne’s (Pekos Tarjanės). Su prizo įteikimo ceremonija susiję renginiai prasidės birželio 13-14 dienomis, kai Helsinkyje vyks Tarptautinė tūkstantmečio technologijų konferencija.

Ši konferencija bus susijusi su technologiniais keturių sričių - energetikos ir aplinkosaugos, ryšių ir informacijos, naujųjų medžiagų ir procesų bei sveikatos apsaugos - pokyčiais. Renginiu siekiama su būsimais pokyčiais ir jų teigiamu poveikiu gyvenimo kokybei supažindinti valdžios institucijų pareigūnus, verslo įmonėse už technologijas atsakingus asmenis, technologijų asociacijų atstovus ir žiniasklaidą. Be to, norima kaip plėtros variklius akcentuoti žmogiškąsias vertybes ir naujoviškumą.

"Tūkstantmečio technologijos prizą" paprašyta įteikti Suomijos prezidentės Tarja Halonen (Tarjos Halonen). Įteikimo ceremonija kitų metų birželio 15 dieną vyks "Finlandia" centre. Susijusius renginius užbaigs tos pačios dienos popietę organizuojami šventiniai pietūs.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją