E.Dyson investuodavo į Rytų Europos ir buvusios Sovietų Sąjungos kompanijas, tokias kaip Estijos įdarbinimo agentūrą "CVOnline", Rusijos informacijos sprendimų tiekėją "IBS" ir "NetBeans" - Čekijos respublikos kompaniją, kurią pernai įsigijo "Sun Microsystems".

E.Dyson yra investuotoja ir "Buisness1.0" technologijų leidinio leidėja. Jos teigimu, Rytų Europos rinka yra labai įdomi, kadangi jai galima daryti didžiulę įtaką diegiant technologinius sprendimus. Čia yra techninės įrangos, bet nėra komercinės kultūros.

E.Dyson pastebėjo daug perspektyvų žadančią Rytų Europos rinką daug anksčiau, nei daugelis kitų.

Tyrimų kompanijos "PricewaterhouseCooper" duomenimis, technologijos 1999 metais pritraukė 25,6 procento visų Europos investicijų. Į 5000 Europos technologijų kompanijų investuota suma siekia 6,8 mlrd. JAV dolerių (27,2 mlrd. litų). Tai 70 procentų daugiau, nei 1998 metais.

Viena iš investicijas pritraukusių kompanijų yra kompiuterių dalių ir programinės įrangos prekiautoja "Asbis" iš Minsko (Baltarusija). Veiklą pradėjusi 1990 metais, dabar ji turi daugiau nei 5000 klientų iš 19 Europos ir buvusios Sovietų Sąjungos šalių.

"Asbis" rinkodaros direktoriaus teigimu, kompanija dirba sėkmingai. Tai lėmė politinės ir ekonominės padėties stebėjimas bei žinojimas, kaip tokioje suirutėje reikia veikti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją