Pagrindiniai šio renginio, kurį organizavo didžiausias Baltijos šalyse programinės įrangos didmenininkas „TVG Baltic”, pranešėjai - didžiausių pasaulio programinės įrangos kūrėjų - „Microsoft“, „Adobe“, „Network Associates” ir kitų kompanijų atstovai.

Spalio 1 ir 2 dienomis, TVG programinės įrangos simpoziumai rengiami Rygoje ir Taline.

Ugio Voiceščiuko, „TVG Baltic“ generalinio direktoriaus teigimu, šiemet Baltijos šalių simpoziumas pradėtas Vilniuje neatsitiktinai, nes Lietuva – perspektyviausia šio regiono rinka, kurioje jaučiamas didžiausias programinės įrangos paklausos augimas.

Pristatytos naujausios kompiuterių apsaugos priemonės

Šiuo metu Lietuvoje labiausiai perkamos yra „Microsoft“ programinė įranga ir antivirusinės programos. Todėl renginyje nemažai dėmesio skirta antivirusinių bei apsaugos nuo įsilaužimų sprendimų aptarimui. Naujausius šios srities sprendimus simpoziume pristatė pasauliniai šios srities lyderiai – „Network Associates“ bei „Symantec“.

„Network Associates“ sistemų inžinieriaus Saimono Lycho teigimu, neseniai visame pasaulyje siautėję kompiuteriniai virusai „Code Red“, „BugBear“ ir „Lovsan“ parodė, kad susidūrus su „kompleksine grėsme“, nebeužtenka apsaugos tik personaliniams kompiuteriams. Savo pranešime jis aptarė kompiuterinio saugumo vystymosi tendencijas, antivirusinius įrankius, tokius kaip kompiuterinio tinklo analizatoriai, ugniasienės staliniams kompiuteriams ir prevencinės įsilaužimo sistemos moderniuose kompiuteriniuose tinkluose.

„Network Associates“ pastaruoju metu įsigijo keletą „anti-spam“ priemonių kūrimo kompanijų ir taip papildė savo produktų krepšelį, skirtą kompanijos kompiuterinių tinklų apsaugai nuo virusų bei įsilaužimo į kompiuterinį tinklą. Pasak S.Lyncho, dėl el. pašto dėžučių teršėjų kaltės „užsikimšusių“ interneto linijų bei sulėtėjusio informacijos perdavimo srauto JAV verslininkai per metus patiria daugiau nei milijardą JAV dolerių nuostolių.

Dabar kompanijos sukurtos „anti-spam“ priemonės pajėgios blokuoti iki 95 proc. į el. pašto dėžutes šiuo metu patenkančių „elektroninių šiukšlių“. Simpoziume specialistai patarė kaip apjungus šiuos „McAfee“ sprendimus geriausiai apsaugoti įmonės IT infrastruktūrą.

S.Lynchas taip pat teigė, kad Lietuva, kaip sparčiai besivystanti rinka, kompanijai yra labai svarbi, nes tikimasi spartaus jos gaminamų produktų pardavimų augimo.

„Sumanūs“ dokumentai ir „Microsoft Office 2003“ naujovės

Grafinių sprendimų lyderė kompanija „Adobe“ simpoziume pristatė naują „sumanaus” dokumento architektūrą. „Adobe“ Rytų Europos regiono direktoriaus Maiklo Metlickos teigimu, tokio tipo dokumentai leidžia įmonėms pakeisti neefektyvius, rankomis atliekamus procesus į gerai organizuotus, automatinius. Apjungiat XML duomenų perdavimo patikimumą, saugumą ir PDF prezentacijas, bus galima naudoti „sumanius” dokumentus, kurie bus sudaryti iš trijų sluoksnių: prezentacijų, verslo logikos ir duomenų.

„Adobe“ paskelbė apie naują programų kolekciją - „Adobe® Creative Suite”, kuri suteikia šiuolaikiniam dizaineriui visus reikalingus instrumentus viename pakete. Profesionalai galės kurti ir publikuoti turinį spaudoje bei internete greičiau, lengviau ir efektyviau.

Naujajai kolekcijai p„Adobe“ paskelbė parengusii visų savo populiariausių programų naujas versijas, t.y. „Adobe Photoshop® CS, „Adobe Illustrator® CS, „Adobe InDesign®CS” ir „Adobe GoLive® CS”. Be to, bus pateikta nauja speciali failų versijų administravimo programa „Version Cue™”, kurios dėka dizaineriai galės taupyti laiką ir pagerinti sąveiką tarp darbo grupių.

„Adobe Creative Suite” versijas Centrinei Europai, tinkančias „Mac OS X 10.2.4, „Microsoft Windows 2000 SP2”, „Windows XP Professional” ir „Home Edition” planuojama pateikti 2004 metų pirmąjį ketvirtį.

Kompanijos „Microsoft“ atstovai pristatė naują išskaidyto mokėjimo licencijavimo programą smulkiam ir vidutiniam verslui - daugiametę atvirąją licenciją (Multi-Year Open). Šis sprendimas skirtas mažoms ir vidutinio dydžio įmonėms, turinčioms daugiau nei penkis personalinius kompiuterius ir norinčioms išlaidas programinei įrangai išskaidyti į tris metinius mokėjimus. Be kita ko, ši licencija suteikia galimybę standartizuoti visos įmonės personalinius kompiuterius arba į šią bendrąją programą įtraukti tik dalį kompiuterių. Toks standartizavimas padeda sumažinti priežiūros bei mokymo išlaidas, kadangi programa suteikia galimybę operatyviai susisiekti su „Microsoft“ specialistais ir gauti nemokamą pagalbą.

Arturas Cyganekas, „Citrix“ Rytų Europos regiono direktorius, pristatė programinę įrangą skirtą įmonėms, kurios susiduria su taikomųjų programų pateikimo, sisteminimo ir apsaugojimo problemomis. Naujoji prieigos infrastruktūra apjungia iki šiol atskiras prieigos technologijas: įrenginio ir tinklo paslaugas, grupavimą ir pritaikymą sau, saugumą ir tapatumo valdymą, pristatymą ir konferencinį ryšį. Naujoji infrastruktūra gali suteikti darbuotojams teisę naudotis įmonės taikomosiomis programomis, informacija bet kuriuo metu, iš bet kurios vietos, naudojant bet kokį įrenginį ir bet kokį ryšį.

Bendrovė „Tilde IT” simpoziume pristatė naują lietuvių kalbos palaikymo programų rinkinį „Tildės Biuras 2004“, kurį sudaro nauji kompiuteriniai žodynai, lietuvių kalbos tikrintuvai, šriftai, dokumentų ruošiniai, klaviatūros priemonės ir kt. Simpoziumo Vilniuje rengėjos – bendrovės „TVG Lietuva“ Prekybos vadybininko Dariaus Laskausko teigimu, pastarųjų dviejų metų tendencija rodo, kad programinės vartotojų kompetencija auga. Dažnai jie į programinės įrangos platintojus kreipiasi jau patys žinodami, kokia programinė įranga padėtų išspręsti jų problemas”,- sakė D.Laskauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją