Antroji pagal dydį mobiliojo ryšio bendrovė "Bitės GSM" informavo Eltą, kad sekmadienio vakare, pasibaigus Europos vyrų krepšinio finalui, 23-24 valandomis, skambučių srautas bendrovės tinkle buvo 5 kartus didesnis nei paprastai.

"Gal kas nors iš džiūgaujančių krepšinio sirgalių didžiausio susibūrimo vietose sostinės Gedimino prospekte, Katedros aikštėje ir negalėjo paskambinti iš pirmo karto, bet didesnių techninių problemų tikrai neturėjome, ryšys klientams buvo užtikrintas, tinklas veikė normaliai", - džiaugėsi bendrovės atstovė spaudai Auksė Armonaitė.

Didžiausia mobiliojo ryšio kompanija "Omnitel" po Europos krepšinio čempionato finalo fiksavo nedidelį klientų pokalbio srautų padidėjimą, tačiau 23-24 valandomis nuolatinių klientų ir išankstinio apmokėjimo paslaugos vartotojų trumpųjų žinučių SMS srautas išaugo 3-4 kartus.

Tuo metu, kaip patyrė Eltos korespondentas, SMS žinutę buvo galima išsiųsti ne pirmu bandymu. "Pokalbių srautas kiek padidėjo, bet daug trūko iki Kalėdų ar Naujųjų metų lygio. SMS srautas pradėjo augti apie 21 valandą, kai tik prasidėjo finalas, o piką pasiekė pasibaigus rungtynėms", - Eltai komentavo "Omnitel" atstovė spaudai Vanda Nekrašienė.

"Tele2" bendrovės komercijos direktorius Pranas Kuisys Eltai teigė, kad ne tik po mūsų krepšininkų pergalės finale, bet ir laimėjus ankstesnius mačus, bendrovės klientų pokalbių ir ypač SMS žinučių srautas padidėdavo, tačiau tikslesnių duomenų nepateikė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją