Populiariausių kompiuterių gamintojų "Gateway Inc.", "Apple Computer Inc", ir "Dell" plėtra šiuo metu yra sulėtėjusi, ir jos taikosi patekti rinkas, kurias kontroliuoja "Panasonic", "Sony Corp.", "Thomson's RCA" bei "Philips".

Labiausiai žmones vilioja prietaisai, skirti laisvalaikiui. Vartotojai ir toliau graibsto skaitmeninius fotoaparatus, MP3 grotuvus ir skaidraus ryškumo televizorius. Šios krypties plėtra dabar yra perspektyviausia 100 mlrd. JAV dolerių vertės plataus vartojimo elektronikos prekių rinkoje. Todėl asmeninių kompiuterių gamintojai strategiškai nusitaikė į elektronikos rinkos nišas.

Štai "Gateway Inc.", gaminanti nešiojamuosius kompiuterius, plokščiaekranius monitorius ir televizorius, pristatė keturis nebrangius skaitmeninius fotoaparatus su savo prekiniu ženklu. Į nešiojamųjų muzikos prietaisų rinką įsiveržė "Apple Computer Inc", pastarąjį ketvirtį išleidusi apie 300 tūkst. kišeninių skaitmeninių grotuvų, kurie tapo vieni iš perkamiausių produktų.

"Nėra būdų, kuriais elektronikos prietaisų gamintojai galėtų sustabdyti tokias bendroves kaip "Dell" ar "Hewlett-Packard Co." nuo įsiveržimo į rinką, - pareiškė "NPD Techworld" tyrimų direktorius Steve’as Bakeris (Styvas Beikeris). - Iš to laimės vartotojai, kurie už mažesnę sumą pinigų galės įsigyti daugiau prekių".

Kad atremtų iššūkį, buitinės elektronikos gamintojai turės kurti naujus produktus, pavyzdžiui, dar mažesnius muzikos klausymo aparatus ir į kišenę telpančius DVD vaizdo grotuvus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją