Kaip praneša LG, čempionate dalyvauja 13 valstybių komandos, 2009 metų gegužės – lapkričio mėnesį nugalėjusios savo šalių atrankiniuose čempionato etapuose. Iš dviejų asmenų sudarytos komandos finale varžysis dvejose kategorijose: mobiliųjų telefonų su „QWERTY” ir įprastine skaičių klaviatūra.

Čempionato atrankiniai etapai buvo surengti JAV, Kanadoje, Indonezijoje, Portugalijoje, Brazilijoje, Rusijoje, Pietų Afrikoje, Meksikoje, Argentinoje, Korėjoje, Ispanijoje, Australijoje ir Naujoje Zelandijoje.

Čempionato finale 13 šalių komandos kovos penkiuose SMS žinučių rašymo etapuose, įskaitant individualią ir komandinę rungtis.

Čempionato dalyviai bus vertinami už rašymo greitį ir teksto tikslumą. Laimėtojų komanda pelnys 100 tūkst. dolerių piniginį prizą ir čempiono nugalėtojo titulą. Antrąją ir trečiąją vietą laimėjusios komandos atitinkamai gaus 20 tūkst. ir 10 tūkst. dolerių prizus. Visi dalyviai taip pat turės galimybę siekti Gineso rekordo ir, pagerinę greičiausiai surinktos žinutės rekordą, laimėti papildomą 10 tūkst. dolerių prizą. Oficialūs rezultatai bus paskelbti iškart po čempionato, sausio 14 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją