Juose teigiama, jog kai kurie vartotojai, pažeisdami "Digital Millenium" autorinių teisių aktą (DMCA), keičiasi autorinėmis teisėmis apsaugotais filmais failų mainų sistemoje “Gnutella”.

Į MPAA taikinį pakliuvo ir Harvardo bei Konektikuto universitetai. Tuo tarpu interneto paslaugų tiekėja “Excite@Home” per paskutines 4 dienas jau išsiuntė apie 20 elektroninio pašto žinučių ir laiškų savo vartotojams, su grasinimu nutraukti interneto paslaugų tiekimą, jei per 24 valandas nebus nutraukta filmų siuntimo į kitų vartotojų kompiuterius galimybė.

MPAA agresyviai, tačiau sėkmingai pradėjo kovą prieš filmų piratus internete. Į teismą paduotos “Scour”, “iCraveTV.com”, “RecordTV.com” ir kitos bendrovės, kurios leisdavo prekiauti ar įsirašyti autorinėmis teisėmis apsaugotą skaitmeninę informaciją.

“Gnutella” yra iššūkis autorių teisių gynėjams, nes iki šiol teisiškai “Gnutella” paslaugos teikėjų taip ir nepavyko apkaltinti autorių teisių pažeidimu. Skirtingai, nei “Napster” arba “Scour”, čia nėra centralizuotos tarnybinės stoties, per kurią vykdomi failų mainai tarp vartotojų.

“Gnutella” veikia daugybės individualių kompiuterių, sujungtų tarpusavyje , “saulutės” principu.

Tai reiškia, jog MPAA privalės pasikliauti interneto paslaugų teikėjų geranoriškumu, norėdama sustabdyti filmų piratavimą internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją