"Microsoft" planuoja įsiveržti į mobiliųjų telefonų pramonę, pagamindama 450 milijonų telefonų per metus, tačiau stambiausi prekiautojai nenoriai įsileidžia šią programinės įrangos milžinę.

Kai kurie mobiliųjų telefonų rinkos senbuviai teigia, kad "Microsoft" nepajėgs dominuoti šioje pramonės srityje taip, kaip dominuoja kompiuterių sektoriuje, kur "Windows" programinė įranga yra pagrindinė operacinė sistema.

Penkios pirmaujančios mobiliųjų telefonų gamintojos, tarp jų ir "Motorola", kartu įsteigė ir valdo bendrovę "Symbian", kuriančią programinę įrangą mobiliesiems telefonams "Java" kalbos pagrindu. "Symbian" iš esmės buvo sukurta tam, kad diegtų vieningus standartus mobiliųjų telefonų programinei įrangai ir užkirstų kelią "Microsoft" įeiti į telefonų aparatų rinką. Tačiau "Motorolos" sprendimas parodė, kad "Microsoft" negali būti atskirta nuo mobiliųjų telefonų gamybos sektoriaus.

"Tai naujos eros pradžia. Eros, kurioje gamintojai nebegalės nenaudoti "Microsoft". Prekybininkai turės susitaikyti su mintimi, kad jiems teks pardavinėti mobiliuosius telefonus su "Microsoft" programine įranga", - Kopenhagoje pasakė kompanijos atstovas Džonas Strandas (John Strand).

"Microsoft" programinė įranga mobiliesiems telefonams - tai "Windows" speciali versija, pritaikyta telefonams. Iki šiol telefonus su šia versija gamino tik Taivano bendrovė "Taiwan's High Tech Computer". Tokio pobūdžio telefonai yra gaminami Prancūzijos mobiliojo telefonų operatoriaus "Orange" pageidavimu.

Naujieji "Motorola" telefonai, tikėtina, bus užsakomi "Orange" bendrovės, kuri neseniai nutarė pirkti telefonus ir savo kompanijos JAV grupei.

"Motorola" yra antra didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, tačiau jos užimama rinkos dalis mažėja, lyginant su didžiausiu konkurentu "Nokia".

Trečioje vietoje esanti Pietų Korėjos "Samsung Electronics" kompanija paskelbė panaudosianti "Microsoft" įrangą savo gamybos mobiliuose telefonuose, bet uždelsė rodyti prototipus po to, kai šiais metais įsigijo bendrovės "Symbian" akcijų.

Ekspertai mano, jog jei "Microsoft" su savo programine įranga bus leidžiama veikti nekontroliuojamai, tai pastaroji galės susišluoti didžiąją dalį mobiliųjų telefonų pramonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją