Ankstesni du buvo nutraukti dėl įvairių priežasčių. Galiausiai nepriklausoma viešųjų pirkimų ginčų nagrinėjimo komisija patenkino bendrovės "Informacinės technologijos" atstovaujamo konsorciumo skundą ir įpareigojo jo organizatorius pakeisti sprendimą dėl "Informacinių technologijų" pasiūlymo, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Komisija pripažino, kad "Lietuvos geležinkeliai" neteisėtai atmetė pigiausią - 8,4 mln. litų vertės - "Informacinių technologijų", Vilniuje veikiančio "Oracle East Central Europe" filialo bei "Compservis" konsorciumo pasiūlymą.

Pirmasis konkursas buvo organizuotas 2001-ųjų rugpjūtį.

Prieš pusmetį "Lietuvos geležinkelių" sudarytoje preliminarioje nugalėtojų eilėje pirmasis buvo "Microlink Systems" konsorciumas, siūlantis įsigyti Vokietijos koncerno SAP sistemą bei IBM techninę įrangą už 17,4 mln. litų. Perpus pigesnis "Informacinių technologijų" konsorciumo pasiūlymas buvo atmestas, nes dokumentai nebuvo susiųti trimis siūlais, kaip to reikalauja pateikimo tvarka.

Konsorciumas su tokiu sprendimu nesutiko ir pateikė skundą Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT).

Tuomet VPT nusprendė, kad šį skundą reikia sujungti su konkurentės bendrovės "Siemens" skundu, tačiau į šiuos ginčus nagrinėti paskirtą komisiją neįtraukė "Informacinių technologijų" konsorciumo deleguoto nario. Ir šį sprendimą konsorciumas apskundė teismui.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas VPT įpareigojo sudaryti naują ginčų nagrinėjimo komisiją, nes pripažino, jog VPT pažeidė tiekėjo teisę siūlyti vieną tokios komisijos narį.

Naujoji komisija nustatė, jog konkurso organizatoriai, atmetę pigiausią pasiūlymą, pasielgė neteisėtai ir įpareigojo juos sudaryti naują išankstinę eilę.

"Toks nepriklausomos ginčų nagrinėjimo komisijos sprendimas rodo, jog buvome teisūs abu kartus: ir nesutikdami su "Lietuvos geležinkeliais" dėl neva reikalingo trečio siūlo, ir skųsdami teismui VPT sprendimą sujungti mūsų ir kito tiekėjo skundus nepaliekant galimybės siūlyti vieną komisijos narį", - sakė "Informacinių technologijų" generalinis direktorius Kęstutis Užpalis.

"Lietuvos geležinkelių" Pirkimų tarnybos organizacinio techninio skyriaus viršininkas Mindaugas Žiukas sakė, kad Nepriklausoma viešųjų pirkimų ginčų nagrinėjimo komisija įpareigojo pakeisti sprendimą dėl "Informacinių technologijų" pasiūlymo vertinimo, todėl jis bus nagrinėjamas iš naujo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją