„Yra bent 5 šalys, kurios ruošiasi tokiems konfliktams“, – teigė Gregas Day,
„McAfee“ saugumo analitikas Europai. Teigiama, kad savo pasirengimą gerina Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, Kinija, Šiaurės Korėja.

Taip pat yra žinoma, kad JAV turi departamentą, kuris stebi, kaip skaitmeninio karo taktikos galėtų būti panaudotos realybėje. Kaip skelbiama, įsilaužimo į kompiuterį technikos galėjo būti naudojamos karo su Iraku metu.

G. Day teigia, kad auga atakų skaičius, kurios galėtų būti vadinamos žvalgyba ateičiai. Tai specialistas pavadino sunerimti verčiančiu faktu.

„Kariauti realų karą kainuoja bilijonus dolerių. Išsiruošti į skaitmeninį karą paprasčiau – daugelis tam gali rasti resursų“, – teigia G. Day.

Pasak jo, panašu, kad tokių ateities atakų taikiniais taps tautų infrastruktūra. Juk įvairių rūšių tinklai jau dabar yra būtini žmonėms.

G. Day teigimu, jau dabar daugybė šalių svarsto ir ieško būdų, kaip apsaugoti jų skaitmeninius tinklus ir jais besinaudojančius piliečius.

Saugumo klausimais vyriausybėms patarinėjantis Chrisas Wysopalas teigia, kad skaitmeninis karas gali užminti vieną itin svarbią mįslę.

Esą realiame kare išpuolių kaltininkai beveik visada aiškūs, o skaitmeninio karo metu teks ilgai aiškintis, kas suorganizavo diversiją.