Tyrimų kompanijos “Challenger, Gray and Christmas” duomenimis, kovo mėnesį atleistų darbuotojų skaičius lyginant su vasariu ir sausiu gerokai krito. Šios tyrimų agentūros vadovas Johnas Challengeris pažymėjo, kad daugelis įmonių jau baigė kadrų valymo etapą ir atsisveikino su didžiąja darbuotojų dalimi. Be to, dalis kompanijų paprasčiausiai nutraukė veiklą.

“Challenger Gray and Christmas” paskaičiavimais, kovo mėnesį naujosios ekonomikos pramonė išmetė lauk “tik” 9533 specialistus, vasario mėnesį buvo atleisti 11649 darbuotojai, o sausio mėnesį atleidimo lapelis buvo įteiktas rekordiniam 12828 žmonių skaičiui. Iš viso nuo 1999 gruodžio vadinamosios “dot-com” įmonės atleido 75525 darbuotojus.

Kovo mėnesį apie atleidimus paskelbė net tokie interneto rykliai, kaip nuolaidų puslapis “Coolsavings.com”, tinklo vystymo svetainė “Homes.com”, įdarbinimo agentūra “HotJobs.com”. darbuotojai. Visos minėtos kompanijos sumažino savo darbuotojų skaičių maždaug trečdaliu. Be to, kovo mėnesį buvo uždarytas jungtinis “Dow Jones” ir “Excite@Home” tinklapis “Work.com” bei vienas Britanijos enciklopedijos “Britannica.com” serverių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją