Apie šiuos darbo praradimo atvejus prabilusi Londono įdarbinimo agentūra įspėja, jog darbdaviai vis aktyviau naršo po internetą, siekdami patikrinti, kokie yra jų darbuotojai ir potencialūs darbuotojai, gyvenimo aprašymuose ir per pokalbius dėl darbo pateikiantys tik teigiamus faktus.

"Vienai 24 metų pardavimų vadybininkei pateiktas darbo pasiūlymas buvo nedelsiant atšauktas, kai, patikrinus tinklapį "www.friendsreunited.co.uk", paaiškėjo, jog ji ketino pasilikti Londone tik kelis mėnesius, o po to iškeliauti į kelionę po pasaulį", - pasakoja Londono įdarbinimo agentūra "Media Contacts".

"Dar vienai moteriai - 26 metų buhalterei iš gerai žinomos ryšių su visuomene agentūros - teko palikti darbą, kai ji pavadino savo viršininkę "kale iš pragaro", o savo darbdavį - "kaubojų puokšte", - pasakoja "Media Contacts".

Trečiu atveju paaukštinimo siekęs pardavimų vadybininkas prarado darbą po to, kai tinklapyje "Friends Reunited", kuriame virtualiai susitinka mokyklos laikų draugai, prisipažino, jog pokalbio dėl darbo metu jis melavo, o jo gyvenimo aprašymas buvo tikras "grožinės literatūros šedevras".

"Žmonės turėtų mąstyti, ką jie kalba apie savo buvusius ir dabartinius darbdavius, ir tai, ką jie galvoja, neturi tapti vieša informacija, - teigia "Media Contacts" įdarbinimo konsultantas Gordonas Čeringtonas (Gordon Cherrington). - Linksmintis, žinoma, yra gerai, tačiau bet kokios formos neigiamos mintys dažniausiai sudaro prastą įspūdį apie jas parašiusį asmenį".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją