Kuriant šią operacinę sistemą buvo atsižvelgta į tai, kad vartotojai vis dažniau saugo savo duomenis internete ir naudojasi įvairesnėmis kompiuterinėmis programomis.

Kai kuriose šalyse „Windows 7” pardavimai bus pradėti vidurnaktį. Lietuvoje tokia akcija organizuojama Vilniuje, Ukmergės gatvėje įsikūrusioje „Topo centro” parduotuvėje.

Anot organizatorių Lietuvoje, naktinio kompiuterių išpardavimo metu planuojama per keliasdešimt minučių parduoti iki 120 pirmųjų „Windows 7” programų.

Pasirodys šešios versijos

Anksčiau „Blackcomb“ ir „Vienna“ vadinta „Windows 7“ pasirodys praėjus beveik trims metams po „Vista“ pasirodymo.

Rinkai bus pateiktos šešios operacinės sistemos versijos. Labiausiai tikėtina, kad asmeninių kompiuterių naudotojai parduotuvių lentynose išvys „Home Premium“ ir „Professional“ versijas. Kitos versijos bus skirtos besivystančių šalių vartotojams ir bendrovėms.

Visos versijos, išskyrus pačią paprasčiausią, bus pateikiamos ir 32, ir 64 bitų architektūra.

JAV tie, kurie pirks šeimai skirtą „Windows 7“ paketą, galės įdiegti programinę įrangą į tris asmeninius kompiuterius. Tokia galimybė numatyta tik JAV rinkoje.

Nors „Microsoft“ tvirtina, kad „Vista“ buvo sėkminga, nes šios programos buvo parduota daugiau nei jos pirmtakės „Windows XP“, ekspertai išsakė daug kritikos šios programinės įrangos atžvilgiu - esą ji reikalauja nemenkų kompiuterio resursų.

Tuo tarpu „Windows 7“ yra paruošiama naudoti daug greičiau ir veikia interneto kompiuteriuose („netbooks”). „Vista“ prastai veikia tokiuose kompiuteriuose, kurie užima vis didesnę rinkos dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją