"Deja, naujasis telekomo pasiūlymas rodo, kad ir toliau Lietuvos fiksuoto ryšio rinka demonopolizuojama tik popieriuje", - konstatuoja "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys.

Pasak jo, "Tele2" aktyviai siekia pradėti teikti pigesnes fiksuotojo ryšio paslaugas, taip siūlant alternatyvą vartotojams ir užtikrinant konkurenciją rinkoje, tačiau jau daugiau nei pusę metų Lietuvos vartotojams tenka naudotis tik monopolisto teikiamomis paslaugomis ir taikytis su aukštomis kainomis.

Telekomunikacijų įstatymas numato trijų mėnesių terminą sujungti tinklus po to, kai buvo pateiktas prašymas dėl tinklų sujungimo. Tokį prašymą "Tele2" pateikė pernai lapkričio 15 dieną, todėl jau nuo šių metų vasario vidurio telekomo ir "Tele2" tinklai privalėjo būti sujungti.

Buvusiam monopoliniam fiksuoto ryšio operatoriui "Lietuvos telekomui" Ryšių reguliavimo tarnyba nurodė iki kovo 5 dienos pateikti įrodymus, kad pasiūlyti tinklų sujungimo tarifai grindžiami kaštais ir protinga investicijų grąža.

"Tik gegužės 12 dieną kaip atsakymą į Ryšių reguliavimo tarnybos reikalavimą telekomas pateikė 2,5 tūkst. puslapių informacijos mikroskopiniu šriftu", - stebisi P. Kuisys.

Jo teigimu, net ir tokiame informacijos lobyne nepavyko rasti duomenų įvertinti "Lietuvos telekomo" pasiūlytų tinklų sujungimo tarifų pagrįstumą, todėl Ryšių reguliavimo tarnyba priversta vėl prašyti papildomos informacijos.

"Akivaizdu, kad tai elementari vilkinimo taktika. Toks telekomo elgesys prieštarauja ir Europos Sąjungos teisės aktams, reglamentuojantiems prisijungimą prie dominuojančių operatorių tinklų", - teigia P. Kuisys. Anot jo, apmaudu, kad nei Lietuvos, nei ES teisės aktai, nei derybos negali užtikrinti Lietuvos vartotojams galimybės naudotis alternatyviu fiksuotu ryšiu.

Lietuvoje "Tele2" veiklą pradėjo 2000 metų gegužę. Šiuo metu "Tele2" paslaugomis gali naudotis apie 95 proc. Lietuvos gyventojų. Dirbanti 21 Europos šalyje, "Tele2" turi 17,7 mln. klientų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją