Ankstesniais metais buvo rengiamos iškilmingos ir prašmatnios ceremonijos prabangiose San Francisko vietovėse, tačiau šiais metais dėl finansinių technologijų pramonės sunkumų organizatoriams teko surengti kur kas kuklesnę ceremoniją.

Tarp tinklapių, pelniusių Skaitmeninio meno ir mokslų akademijos apdovanojimą, buvo "Google News", pelnęs geriausio naujienų tinklapio titulą, "Lonely Planet Online" kelionių kategorijoje ir "Amazon.Com" interneto parduotuvių klasėje. Keistenybių kategorijoje laimėjo humoro tinklapis "rathergood.com".

"Webby" apdovanojimai teikiami jau septintus metus iš eilės. Organizatoriai tvirtina, jog virtualią transliaciją stebėjo daugiau kaip 5 tūkstančiai internautų iš viso pasaulio. Laimėtojus rinko žiuri iš maždaug 500 Skaitmeninio meno ir mokslų akademijos narių, tarp kurių buvo muzikantas Deividas Bovis (David Bowie), "Oracle Corp" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Laris Elisonas (Larry Ellison) ir Metas Groningas (Matt Groening), "The Simpsons" kūrėjas.

NASA laimėjo apdovanojimus švietimo kategorijoje, taip pat vyriausybės ir įstatymų kategorijoje, tuo tarpu elektroninių mokėjimų tinklapis "Paypal" pelnė apdovanojimą finansų kategorijoje. Aktyvistų kategorijoje apdovanojimą pelnė "Greenpeace", o "Indiewire.com" laimėjo filmų kategorijoje. "Orisinal" pelnė apdovanojimą žaidimų kategorijoje, o "diynet.com" laimėjo gyvenimo būdo kategorijoje.

Tarp kitų laimėtojų 30 kategorijų grupėje buvo "The Flaming Lips", laimėjęs muzikos tinklapių kategorijoje, "MoveOn.org" politikos kategorijoje, "Exploremarsnow.com" mokslų kategorijoje ir "eBay" paslaugų kategorijoje. Fototinklapis "Snapfish", kuriame vartotojai įrašė daugiau kaip 100 milijonų nuotraukų, gavo "Kylančios žvaigždės" apdovanojimą kaip sparčiausiai augantis tinklapis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją