Šis virusas priklauso nedidelei daliai virusų, kurie platinasi siųsdami pranešimus ir su lietuviškais tekstais.

Užkrėsti elektroniniai laiškai siuntinėjami iš valstybinių, privačių institucijų, fizinių asmenų. Vien naujienų agentūra ELTA penktadienį pagrindiniu elektroninio pašto adresu gavo per tūkstantį apkrėstų laiškų.

"Virusas yra pakankamai aktyvus - juo apkrėsti laiškai siunčiami gana dideliais kiekiais", - Eltai sakė Seimo Informacijos technologijų departamento analitikas - programuotojas Andrius Maciukevičius.

Pasak jo, pats Seimas dėl jo turi mažai rūpesčių, nes tokie prisegti failai daugiausiai yra "atkabinami" prieš jiems pasiekiant adresatą. Ketvirtadienį virusuoti laiškai buvo siunčiami iš Vyriausybės.

Nauja Bugbear.b atmaina gali užkrėsti daugybės programų, esančių kietajame kompiuterio diske, failus bei iš užkrėsto kompiuterio išsiųsti konfidencialią informaciją. Aktyvuoti virusą galima atidarius užkrėstą failą - tuomet kompiuteris yra infekuojamas ir pradedama viruso platinimo procedūra.

Dabar plintantis Bugbear.b virusas sugeba užkrėsti "Windows" failus, taip pat "Outlook Express", "Internet Explorer", archyvuojančią programą "WinZip", internetinių pokalbių sistemas ISQ ir "MSN Messenger", taip pat FTP ir CuteFTP, programas "ACDSee", "Adobe Acrobat", "Adobe Acrobat Reader", "Windows Media Player" ir t.t.

Manoma, kad šios viruso atmainos šaltinis yra užsienyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją