EK praneša, kad naujuoju ES tarptinklinio ryšio reglamentu visų pirma siekiama užtikrinti, kad vartotojams netektų mokėti daugiau kaip 11 euro centų (be PVM) už teksto žinutės siuntimą iš kitos ES valstybės.

Vartotojai taip pat galės mobiliuoju telefonu naršyti internete, parsisiųsti filmų ar dalytis atostogų nuotraukomis, bet gavę sąskaitas už šią vasarą jiems suteiktas tarptinklinio ryšio paslaugas nesistebės jų dydžiu. Pagal naująsias taisykles judriojo ryšio operatoriai, be kita ko, privalo tarptinklinio ryšio skambučius apmokestinti sekundžių (o ne minučių, kaip iki šiol) tikslumu nuo 31-osios pokalbio sekundės – taip tikimasi telefono sąskaitas sumažinti 24 proc.

Naujosios ES tarptinklinio ryšio taisyklės, kurioms šiandien pritarė ES Ministrų Taryba, visose 27 ES valstybėse narėse įsigalios nuo liepos 1 d.

„Šiandien Ministrų Taryba vienbalsiai priėmė naujas tarptinklinio ryšio taisykles – įveiktas paskutinis procedūrinis etapas. Šių taisyklių teikiamą naudą vartotojai pajus jau nuo liepos 1 d. Taip Taryba seka Europos Parlamento, balandį didele balsų persvara pritarusio naujosioms taisyklėms, pavyzdžiu. Tai puiki žinia Europos piliečiams – šią vasarą atostogaudami ir naudodamiesi tarptinkliniu ryšiu jie galės nesukti galvos ir nesibaiminti dėl sąskaitų dydžio“, – sakė už telekomunikacijas atsakinga ES Komisijos narė Viviane Reding.

Kiek anksčiau šiemet Europos Parlamentui ir Tarybai pasiekus politinį susitarimą, balandį vykusioje plenarinėje sesijoje Europos Parlamentas didele balsų persvara (už – 646, prieš – 22, 9 nariai nedalyvavo) pritarė ES tarptinklinio ryšio reglamentui.

Po to, kai praėjusių metų lapkritį už telekomunikacijas atsakingi 27 ES valstybių narių ministrai išreiškė neoficialią politinę paramą Komisijos pasiūlymui, siekdama paspartinti įvykius ir užtikrinti, kad naujosios tarptinklinio ryšio taisyklės įsigaliotų iki vasaros atostogų, už užimtumą, socialinę politiką, sveikatą ir vartotojų reikalus atsakingų valstybių narių ministrų taryba priėmė ES tarptinklinio ryšio reglamentą.

Šiandien Taryba priėmė šį reglamentą ir tuo baigė paskutinį pritarimo procedūros etapą, taigi birželio 18 d. Europos Parlamento Pirmininkas ir Tarybai pirmininkaujanti valstybė narė galės oficialiai jį pasirašyti. Po kelių dienų nuo pasirašymo naująjį reglamentą bus galima paskelbti ES oficialiajame leidinyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją