„Facebook“ čia nėra vienintelis. Kembridžo universiteto tyrėjai nustatė, jog maždaug pusė socialinių interneto svetainių iš karto neištrina nuotraukų, net jei to pageidauja naudotojas. Nuotraukoms skirti portalai, tokie kaip „Flickr“, jas pašalina greičiau.

Ištrintų nuotraukų iš karto pašalinti neleidžia duomenų saugojimo būdas dideliuose tinklalapiuose. Asmeninis kompiuteris saugoja tik bylos kopiją, o tokie tinklalapiai kaip „Facebook“ duomenų valdymui naudoja turinio pristatymo tinklus (CDN). Ši sistema duomenis kopijuoja į daugybę tarpinių įrenginių, taip leidžiant daugybei vartotojų greičiau prie jų prieiti. Tačiau į pokyčius CDN nereaguoja taip greitai, tad ištrintų bylų kopijos dar išlieka savaites ar mėnesius.

„Facebook“ kompanija teigia, kad duomenys išlieka, kol adresas vėl panaudojamas, o tai dažniausiai nutinka gana greitai.

Ištrintas bylas kaupia ir „Google“ sistema. Kiekvienas, kas nors kartą naudojosi „Google“ vaizdų paieška, gali patvirtinti, jog dažnai paspaudus sumažintą paveikslo vaizdą paaiškėja, kad norima nuotrauka jau seniai pašalinta iš tinklalapio, tačiau sumažintas jos vaizdas „Google” dar ilgai saugomas.