"Kaip ir tikėjomės, techninius klausimus kartu su telekomu išsprendėme per trumpą laiką, - sakė UAB "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys. - Tačiau "Tele2" neplėtos toliau investicijų projekto, kol Ryšių reguliavimo tarnyba nepateiks savo išvadų dėl "Lietuvos telekomo" siūlomų tinklų sujungimo tarifų pagrįstumo kaštais ir protinga investicijų grąža".

Ryšių reguliavimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Henrikas Varnas Eltai teigė, jog gavusi "Lietuvos telekomo" preliminarų pasiūlymą dėl tinklų sujungimo tarifų dydžio Ryšių reguliavimo tarnyba paprašė iš ryšių bendrovės papildomos informacijos ir šiomis dienomis ją gavo. "Dabar toji informacija nagrinėjama. Negaliu tiksliai pasakyti, kada tarnyba pateiks savo išvadas. Tikiuosi, kad tai gali būti padaryta kitą mėnesį", - sakė H. Varnas.

Fiksuoto telefono ryšio rinka Lietuvoje liberalizuota nuo šių metų pradžios. Apie ketinimus teikti viešojo fiksuoto telefono ryšio tinklo ir tokio ryšio paslaugas Ryšių reguliavimo tarnybą yra informavusios devyniolika bendrovių ir įmonių. Kai kurios iš jų jau pradėjo teikti tokias paslaugas sudarydamos konkurenciją "Lietuvos telekomui".

"Tele2" skelbė, jog fiksuotą ryšį klientams pasiūlys vasarį, tačiau bendrovei ilgai nepavyko susitarti su "Lietuvos telekomu" dėl jo tinklų naudojimosi techninių sąlygų.

Pasak P. Kuisio, "Tele2" tebėra įsitikinusi, kad pasiūlyti tinklų sujungimo tarifai yra per dideli ir nepagrįsti kaštais bei protinga investicijų grąža, kaip turėtų būti pagal Telekomunikacijų įstatymą.

Telekomas tiek vietiniams, tiek tarpmiestiniams pokalbiams nustatė vienodą tarifą - 0,21 Lt už minutę piko metu ir 0,11 Lt už minutę ne piko metu.

Šio mėnesio pradžioje Švedijos telekomunikacijų koncerno "Tele2 AB" valdyba paskelbė, jog pristabdo investicijas į fiksuoto ryšio paslaugų teikimo projektą Lietuvoje, kol taps aišku, ar Lietuvos fiksuotojo ryšio paslaugų rinka bus visiškai demonopolizuota. "Tele2" vertinimu, buvusio monopolisto pasiūlyti tinklų sujungimo tarifai leistų teikti tik mažiau Lietuvos gyventojams svarbias tarptautinių ir iš fiksuotojo į mobiliuosius tinklus skambučių paslaugas, ir tai reiškia, jog fiksuotojo ryšio rinka Lietuvoje liktų iš dalies monopolizuota.

Skelbta, jog UAB "Tele2 fiksuotas ryšys", kurios 100 procentų akcijų priklauso antrinei "Tele2 AB" bendrovei "Levicom BroadBand", sėkmingai pasibaigus deryboms su "Lietuvos telekomu" dėl naudojimosi telekomo tinklais, investuotų apie 30 milijonų litų į Lietuvos fiksuoto ryšio rinką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją