"Sausį perkamiausi išliko nešiojamieji kompiuteriai, tačiau nebelikus mokesčių lengvatos, jų pirkimas, palyginti su 2008 m. sausiu, krito apie 40 proc., stalinių – dar daugiau – apie 50 proc. O jeigu palygintume pardavimą 2008 m. gruodį, likus maždaug savaitei iki Kalėdų, ir tą patį laikotarpį 2007 m., tai pernai pardavimas buvo didesnis net 70–80 proc. Suprantama, kodėl buvo didelis klientų antplūdis – žmonės skubėjo nusipirkti kompiuterį ir pasinaudoti lengvata", – guodėsi prekybos tinklo "Topo centras" komercijos direktorius Andrius Čekanavičius.

Dabar į parduotuvę užsukantys pirkėjai nepuola strimgalviais pirkti patikusio modelio, o lygina kainas skirtingose pardavimo vietose ir tik vėliau sprendžia, kur įsigyti kompiuterį. Be to, didelė dalis žmonių, užsukančių į skaitmeninės technikos parduotuves, perka ne pačius kompiuterius, o jų detales ar priedus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją