Airijos investicijų ir plėtros agentūra (IDA) nurodė beveik baigianti derybas su privačia Kalifornijos bendrove, kuri savo būstine Europoje turėtų pasirinkti Dubliną.

Teigiama, jos pagrindiniu Airijos sostinės konkurentu buvo Ciūrichas. Sandoris su "Google" būtų svarbi Airijos pergalė, nes šalis siekia kompensuoti šimtus prarastų darbo vietų, kurias nusinešė interneto bumo pabaiga.

"IDA valdyba priartėjo prie sprendimo priėmimo", - sakė agentūros atstovas Colinas Donlonas (Kolinas Donlonas).

Nors susitarimo smulkmenos ir nebuvo paskelbtos, C.Donlonas teigė Airiją turint daug papildomų duomenų centrų pajėgumų, kurie įdiegti per vadinamųjų "dot.com" bendrovių bumą, tačiau dabar nėra panaudojami.

"Dubline yra apie 19-20 duomenų centrų, iš kurių pusė - tušti", - minėjo IDA pareigūnas.

Savo ruožtu "Google" reikia milžiniškų pajėgumų užtikrinti savo interneto paieškos sistemos veiklą.

Kai kuriais skaičiavimais, daugiau kaip pusė visų interneto paieškų atliekama per "Google" sistemą, o nuorodos į ją pateikiamos net trijuose milijarduose tinklalapių.

Būtent Jungtinių Valstijų technologijų bendrovių investicijos buvo vienas iš pagrindinių veiksnių, lėmusių dešimtojo dešimtmečio Airijos ekonominį pakilimą, dar vadinamą "keltų tigro" gimimu. Tačiau vėliau dalis amerikiečių savo veiklą Airijoje nutraukė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją