Dauguma šiuolaikinių mobiliųjų modelių turi aibę kitų naudingų funkcijų – nuo užrašų knygutės iki žaidimų. Tačiau tie patys žaidimai ilgainiui gali nusibosti. Vienas iš šios problemos sprendimo būdų – „Java“ technologija.

„Java“ (tiksliau - J2ME – „Java 2 Micro Edition“) telefono savininkai gali parsisiųsti naujų žaidimų ar taikomųjų programų. Tam pakanka telefonu prisijungti prie WAP svetainės, kurioje yra „Java“ žaidimų, ir atsisiusti norimą.

Siuntimas vyksta maždaug minutę. Atsisiusti žaidimai lieka telefono atmintyje, todėl žaisti galima bet kada be papildomo mokesčio.

„Java“ palaikymą į savo mobiliuosius telefonus diegia dauguma gamintojų. Tarp jų populiaresni – „Nokia“ 3410, 3510i, 6610, 6100, 7210, „Siemens“ M50, C55, SL45i bei kiti.

Nemokamai žaidimų demonstracinių versijų parsisiųsti galima iš WAP svetainės „www.midlet.org/wap/“. Už papildomą mokestį pateikiami ir pilni.

Artimiausiu metu žaidimus taip pat turėtų pradėti siūlyti ir kiti platintojai, jų tarpe ir mobiliojo ryšio operatoriai. Tikimasi, kad „Java“ žaidimų kainos Lietuvoje bus nuo 5 iki 15 Lt.

„www.jega.lt“ svetainės atidarymo proga „Midas Baltics“ vieną iš žaidimų ketina leisti parsisiųsti nemokamai. „Siemens M50“ telefonui atsisiuntimo kodas – 4907908, „Siemens C55“ – 4908308, o „Nokia 3410“ – 4750508.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją