Per šią spragą galima užkrėsti kompiuterį virusu, užsukus į programišių sukurtą svetainę. Šiuo atveju net nereikia spustelėti ant kenksmingų nuorodų ar parsisiųsti įtartinų programų. Išnaudodami šią naršyklės spragą, programišiai į ją gali įtraukti kenksmingą kodą, leidžiantį stebėti vartotojo veiklą internete.

Naršykle „Internet Explorer" naudojasi 69 proc. interneto vartotojų pasaulyje, o bendrovės atstovų teigimu, su šia saugumo grėsme kol kas susidūrė apie 0,2 proc. visų vartotojų.

„Microsoft" patvirtino, kad nuo tada, kai buvo aptikta ši spraga, bandymų skaičius ja pasinaudoti sparčiai auga. Nors bendrovė daugiausiai fiksuoja bandymus įsilaužti į „Internet Explorer 7" versiją, pažeidžiamos ir kitos naršyklės versijos. Ji taip pat teigė ketinanti skubos tvarka išleisti reikalingus atnaujinimus.

Tuo metu saugumo ekspertai skaičiuoja, kad šiuo metu gali būti sukurta daugiau kaip 10 tūkst. tinklalapių, siekiančių pasinaudoti šia spraga. Jie „Internet Explorer" vartotojams laikina rekomenduoja naudotis kita naršykle, iki kol bus pašalinti pastarosios trūkumai.

„Internet Explorer" spragą pirmieji atrado programišiai iš Kinijos. Jie ja naudojosi interneto žaidimų slaptažodžiams vogti, kuriuos vėliau parduodavo. Tačiau manoma, kad naudojantis šia spraga gali būti pradaryta žymiai daugiau žalos.

„Microsoft" jau išplatino kelis patarimus kompiuterių vartotojams, kurie turėtų padėti apsisaugoti, kol naršyklės spraga nepašalinta. Pirmiausiai rekomenduojama nustatyti aukštą interneto saugumo zonos lygį ir užkirsti prisijungimą prie failo "Ole32db.dll".

Bendrovė taip pat pataria turėti įsidiegus naujausią antivirusinę programą ir paskutinius operacinės sistemos „Windows" atnaujinimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją