„iPod“ grotuvas: garantuota nesėkmė

2005 m. vasarį, duodamas interviu dienraščiui „Daily Telegraph“, stačiokiškas „Amstrad“ magnatas seras Alanas Sugar pranašavo, kad „Per kitas Šv.Kalėdas „iPod“ bus miręs, pribaigtas, dingęs, „kaput““.

Nuo šios „pranašystės“ paskelbimo „iPod“ pavadinimas buvo paminėtas apie 12 mlrd. kartų, tuo tarpu „Amstrad“ buvo minimas...na, tik šį vienintelį kartą.

Kompiuteriai neskirti naudotis namuose

1977 m. kompiuterius didelėms verslo įmonėms gaminančios „Digital Equipment Corp.“ įkūrėjas, pirmininkas ir prezidentas Kenas Olsenas, pasisakydamas prieš personalinius kompiuterius, teigė, kad nėra priežasties dėl ko kas nors norėtų savo namuose turėti kompiuterį.

Branduolinis valymas

T3 Sveikatos ir saugių išradimų 2009 m. apdovanojimas atitenka Alexui Lewytui, „Lewyt Corp.“ dulkių siurblių kompanijos prezidentui, kuris 6 deš. viduryje dėl branduolinių ginklų pamišusioje JAV dienraščiui „The New York Times“ sakė: „Po dešimties metų branduoliniai dulkių siurbliai taps realybe“.

Garbingi šio Norstadamo titulo siekiančio atstovo varžovai yra pranašavę apie namuose naudojamų atomus skaidančių priemonių rinkinį („linksmybės įvairaus amžiaus atstovams!") ir urano bidė idėjos autoriai.

Neliks televizijos

1946 m., praėjus beveik 10-mečiui po to, kai pradėti pardavinėti televizoriai, „20th Century Fox“ magnatas Darrylas Zanuckas pranašavo, kad televizijos neliks, nes žmonės greit „pavargs kas vakarą žiūrėti į faneros dėžę“.

Įsivaizduokite, koks turėjo būti sutrikęs D. Zanuckas, kai sužinojo, kad visas pasaulis kas vakarą per savo „faneros dėžes“ žiūrėjo 5 deš. rodyto serialo „X failai“ atitikmenį.

Mąstyti plačiai

1933 m., po pirmojo „Boeing 247“ lėktuvo, kuriame tilpo 10 žmonių, skrydžio, išdidus „Boeing“ inžinierius pareiškė: „Niekad nebus sukurtas didesnis lėktuvas“.

Reikia žavėtis tokiu ambicingu mąstymu. Kalbama, kad vėliau jis dirbo pas rytų Londone įsikūrusi, nemažai necenzūrinių žodžių vartojantį verslininką ir pardavinėjo pigias elektronikos prekes.

Raketiniai laiškai

Jei JAV pašto viršininkas Artūras Summerfieldas nebūtų buvęs pataisytas dėl savo 1959 m. prielaidos, kad „mes stovime ant raketinių laiškų slenksčio“, mes kasmet, artėjant sveikinimų Šv.Kalėdų proga antplūdžiui, turėtume prikaupti savo rūsiuose konservuotų maisto atsargų. Ypač, jei aukščiau gyvenanti pora turėtų Dyson branduolinį šildymo katilą.

B.Gateso atminties spragos

Galbūt jis yra turtingiausias ir vienas sėkmingiausių mūsų laikų verslininkų, bet Billas Gatesas taip pat, kaip ir bet kuris kitas normalus žmogus, klysta. Teigiama, kad 1981 m. jis sakė, kad niekada niekam nereikės didesnio nei 640 kilobaitų atminties personalinio kompiuterio.

DB nereikia mobiliųjų telefonų

1878 m. seras Williamas Preecas, vyriausias pašto inžinierius, patriotiškai pareiškė, kad „amerikiečiams reikia telefonų, bet mums – ne. Mes turime užtektinai pasiuntinukų“.

Brukalai mirs

Kitos technologinės pranašystės autorius B.Gatesas pateikė savo perliuką 2004 m. Pasaulio ekonomikos forume, kai pasakė: „Po dviejų metų, nereikalingos informacijos siuntinėjimo (angl. spam) problema bus išspręsta“. Na, mes nesam genijai multimilijonieriai, bet net mes žinome, kad žinutę, pavadinimu “RE:Message4382PenislargerBIGTIMEJpleasure$$$“, atsiuntė tikrai ne senelis ar darbdavys.

Permatomas melas

1883 m. Karališkosios bendruomenės prezidentas lordas Kelvinas sakė, kad „paaiškės, kad rentgeno nuotraukos yra pagaulė“. Netrukus po to, Peterio Joneso protėvis paskelbė, kad jis „dingsta“, kol Theo Paphitis proprosenelis neįrodė, kad vienintelė egzistuojanti rentgeno mašina yra „netvirta“ ir kol ji nesubyrėjo į milijonus dalelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją