„Gmail" vartotojai nuo šiol su savo pažįstamais ir draugais gali bendrauti realiuoju laiku matydami juos kompiuterio ekrane, taip pat kaip ir anksčiau susirašinėdami žinutėmis. Beje, langas su vaizdu gali būti atskirtas nuo pokalbio lango ir patalpintas bet kurioje kompiuterio ekrano vietoje ar padidintas per visą ekraną.

„Google" tikisi, kad naujomis jos paslaugos galimybėmis susidomės ne tik paprasti vartotojai, tačiau ir verslas.

Beje, šią technologiją sukūrė programinės įrangos telekonferencijoms gamintojos „Marratech" programuotojai, kurią „Google" įsigijo maždaug prieš metus.

Pokalbio metu norint matyti vaizdą, prie kompiuterio reikia prijungti interneto kamerą, o į naršyklę įdiegti specialų 2 MB dydžio priedą, skirtą naršyklėms „Chrome", „Firefox", „Internet Explorer" ir „Safari". Nauja funkcija veikia tiek „Windows", tiek „Mac OS" operacinėse sistemose.

Tiesa, kol kas garso ir vaizdo funkcijų neketinama įtraukti į atskirą pokalbių programą "Google Talk".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją