"Išmanusis telefonas šiandien nėra labai daug išmanantis. Problema ta, kad jame naudojamas ARM procesorius", - cituojamas vienas „Intel" direktorių Pankajus Kedia.

Beje, kaip pavyzdį „Intel" pasirinko populiarųjį „Apple iPhone", kuriame taip pat įdiegtas ARM procesorius. Anot bendrovės, dėl to šiame telefone negalima naudotis visavertėmis interneto galimybėmis, kurias galėtų užtikrinti „Intel" procesorius. Bendrovės teigimu, kadangi įprastuose kompiuteriuose visavertes interneto galimybes užtikrina "x86" architektūros procesoriai, tai turėtų būti vienintelis tinkamas sprendimas ir mobiliesiems kompiuteriams.

Tačiau tuo, kad „iPhone" nesugeba užtikrinti visaverčių interneto galimybių skundžiasi mažai kas. Daugiausiai kritikos šis telefonas sulaukia dėl nepalaikomo „Flash" turinio ir šio tipo tinklalapių. Tačiau tai labiau susiję su "Apple" vadovo pozicija, kad telefonams skirtas „Flash Lite" variklis yra nepakankamai geras. Kitų šaltinių teigimu, „Flash" kūrėja „Adobe" jau yra paruošusi šio variklio versiją „Apple" telefonams.

Išmaniuosius telefonus „Intel" jau kritikavo praėjusiais metais, tuomet bendrovė demonstravo tariamus ARM procesoriaus trūkumus, tačiau tikslių telefonų modelių neįvardijo. Bendrovė ko gero norėjo į savo pusę patraukti „Apple" kitais metais pasirodžius jos naujiems procesoriams kodiniu pavadinimu „Moorestown", kurie skirti mobiliesiems interneto įrenginiams.

Tačiau „Apple" nusprendė nelaukti ir pasitelkė ARM architektūra paremtus procesorius, kuriuos naudoja telefonuose „iPhone" ir grotuvuose „iPod Touch". Be to, „Apple" žengė dar toliau ir atnaujintuose „MacBook" kompiuteriuose atsisakė integruotų „Intel" grafikos lustų taip parodydama, kad „Intel" reikia gerokai patobulinti šioje srityje, idant ji galėtų prilygti konkurentams.

ARM architektūra paremtus procesorius renkasi ir viena didžiausių telefonų gamintojų "Nokia", kuri šiuos procesorius naudoja internetui skirtuose mobiliuosiuose kompiuteriuose „N770", „N800" ir „N810".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją