Mobiliesiems telefonams skirtą naršyklę galima parsisiųsti iš „Mozilla" tinklalapio. Tiesa, kol kas ji pritaikyta tik telefonams "Nokia N800" ir "Nokia N810". O „alpha" pavadintoje versijoje daug įvairių klaidų, naršyklė dažnai „nulūžta". Beje, mobiliosios naršyklės kūrėjai ją siūlo išbandyti ir įprastose operacinėse sistemose, tokiose kaip „Winodws" ar „Mac OS X".

Pasak „TG Daily" autorių, jau iš bandomosios versijos galima spręsti, kad „Fennec" gerokai pakeis mobiliųjų naršyklių rinką, kuri iki šiol priklausė trims programoms: „Opera Mini", „Mobile Internet Explorer" ir „Safari".

Į „Fennec" naršyklę integruotas variklis „Gecko 1.9.1", kuris veikia ir praėjusią savaitę išleistoje „Firefox 3.1 Beta 1" versijoje. Pagal atveriamų puslapių spartą bandomoji „Fennec" versija užėmė trečią vietą palyginus su pirmoje ir antroje vietose atsidūrusiomis „Opera Mini" ir „Safari".

Skirtingai negu kitose naršyklėse, visi mygtukai „Fennec" naršyklėje yra paslėpti maksimaliai padidinant rodomo puslapio plotą. Jie pasirodo žymeklį ekrane stumtelėjus į vieną ar į kitą ekrano kraštą. Be to, „Fennec" taps pirmąja mobiliąja naršykle, į kurią bus galima įdiegti įvairius priedus, net ir skirtus "Firefox" naršyklei.

Kol kas žinių, kada galėtų pasirodyti vartotojams pritaikyta „Fennec" versija, nėra. Spėjama, kad ši naršyklė bus pritaikyta telefonams su operacine sistema „Android", be to, patys kūrėjai yra patvirtinę, kad jie išleis telefonams su „Windows Mobile" skirtą versiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją