Naudojantis spustelėjimų grobimu, be kitų dalykų galima vartotojui nežinant įjungti prie kompiuterio prijungtą kamerą ir mikrofoną.

Nuo spustelėjimų grobimo kol kas nėra apsaugota "Adobe" technologija "Flash" ir daugelis populiaresnių interneto naršylių, pavyzdžiui, "Firefox", "Opera", "Safari", "Chrome".

Šią interneto spragą atrado saugumo ekspertai Robertas Hansenas ir Jeremiahas Grossmanas, kurie informaciją apie ją ketino išplatinti praėjusį mėnesį Niujorke vykusioje konferencijoje. Vėliau jie savo pranešimą atidėjo suteikdami laiko interneto programų ir naršyklių kūrėjams pašalinti spragas.

Pasak šių saugumo specialistų, tokio tipo grėsmę sukurti gana paprasta, šiuo metu sunku pasakyti, kiek jau sukurta pavojingų tinklalapių, išnaudojančių šią spragą.

Antradienį "Flash" technologiją kurianti "Adobe" paskelbė rekomendacijas dėl šios spragos ir kaip reikia saugiai naudotis jos technologija. Pataisą savo leistuvei "Flash" bendrovė ketina išleisti iki spalio mėnesio pabaigos.

Vis dėlto "Flash" technologija tėra vienas iš daugybės būdų kaip galima pasinaudoti šia spraga. R.Hansenas įspėjo, kad tai yra sisteminis viso interneto trūkumas. Jis atsiranda dėl to, kad į interneto svetaines galima integruoti kitų tinklalapių dalis ar patalpinti nedideles programėles, pagrįstas "Flash", "Java" ar "Silverlight" technologijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją