Specialus renginio organizatorių bei pagrindinių rėmėjų delegacijos vizitas buvo organizuotas WITFOR organizacinio komiteto ir pagrindinio rėmėjo “Hewlett-Packard” iniciatyva.

Pranešimų apie būsimą WITFOR renginį, Lietuvos žinių ekonomikos ir informacinių technologijų ir telekomunikacijų (ITT) plėtrą, investicijų augimą bei informacinės visuomenės perspektyvas Lietuvai įstojus į NATO ir ES klausėsi garsiajame Silicio slėnyje (Silicon Valley, JAV) įsikūrusių pasaulinių ITT kompanijų atstovai ir akademinė visuomenė.

Delegacijos narių nuomone, gerą įspūdį klausytojams paliko filmas apie Vilnių bei jo perspektyvas. Labiausiai JAV ITT kompanijų atstovus dominančios temos – švietimo būklė, ITT infrastruktūros bei žinių ekonomikos plėtra Lietuvoje, privataus sektoriaus bendradarbiavimas su valstybiniu, užsienio investicijų fondų veikla šalyje bei šalies ekonominis augimas, teigiama pranešime spaudai.

“Vizitas į JAV buvo sėkmingas ir reikalingas. Užmezgėme glaudžius kontaktus ne tik su verslo, bet ir su akademinės visuomenės elitu”, - spaudos konferencijoje sakė Ministro Pirmininko patarėjas prof. Renaldas Gudauskas. Anot jo, pristatant WITFOR susidarė itin palankios aplinkybės informuoti ne tik apie Lietuvos pasiekimus kuriant informacinę visuomenę, bet ir pradėti naują Lietuvos kaip sėkmingai besivystančios ir perspektyvios valstybės pristatymo etapą.

Kaip spaudos konferencijoje sakė delegacijos dalyviai, klausytojai aktyviai domėjosi ITT verslo aplinka Lietuvoje. “Hewlett-Packard” (HP) vyriausiosios konsultantės Baltijos šalyse Egidijos Veršinskienės teigimu, delegacijos nariams pavyko pristatyti Lietuvą kaip investicijoms patrauklią šalį. “Mūsų kompanija jau 10 metų veikia Baltijos šalyse. “Hewlett-Packard” veiklos rezultatai šiame regione buvo tvirčiausias argumentas, siekiant įrodyti, jog Lietuvoje investuoti saugu ir pelninga”, – tvirtino ji.

Specialaus vizito į JAV metu delegacijos nariai susitiko su Stenfordo (Stanford) universiteto prof. Viliamu F. Mileriu (William F. Miller), Tarptautinio verslo inkubatoriaus, esančio Silicio slėnyje, įkūrėju Ingridu Rostenu (Ingrid Rosten) bei kitais žinomais JAV akademinės visuomenės elito atstovais. Anot delegacijos narių, San Chosė, Santa Klaros ir Stenfordo universitetų atstovai labiausiai domėjosi ilgalaikėmis bendradarbiavimo galimybėmis su Lietuvos universitetais, studijų mainų programomis bei galimybėmis dalyvauti rugpjūčio mėnesį vyksiančiame WITFOR renginyje.

Delegacija WITFOR rėmimo ir pranešimų skaitymo galimybes privačių susitikimų metu pristatė “Oracle” “Cisco Systems” ir “Hewlett Packard” viceprezidentams, “Asset Management”, “Betchel” korporacijos bei daugelio kitų pasaulinių ITT kompanijų atstovams. Dvi dienas universitetuose vykusiuose viešuose pristatymuose dalyvavo per 200 įvairių ITT kompanijų ir JAV akademinės visuomenės elito atstovų.

Pranešimus skaitė Lietuvos Respublikos ambasadorius JAV J.E. Vygaudas Ušackas, Ministro Pirmininko patarėjas prof. Renaldas Gudauskas, Vilniaus miesto vicemeras Vitas Mačiulis, WITFOR Organizacinio komiteto pirmininkas Dipak Khakhar iš Švedijos, WITFOR Organizacinio komiteto narys Peter Bollerslev iš Danijos, Lietuvos Nacionalinės Unesco komisijos generalinė sekretorė Asta Dirmatė, pasaulinės IT kompanijos “Hewlett-Packard Services” Direktorius Suomijoje ir Baltijos šalyse Dan Hogstrom, telekomunikacijų kompanijos UAB “Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją