Nors „iPhone" ir išsiskiria savo interneto naršyklės galimybėmis, jis vis dėlto turi kelis trūkumus. Pirmiausia, telefonas nepalaiko "Flash" ir "Java" technologijų, todėl naršyti po interneto svetaines, kuriose naudojamos minėtos technologijos, sunku.

Tokių svetainių „iPhone" naršyklė apskritai gali neatverti arba atverti be įvairių grafikos elementų ir funkcijų.

Tiesa, telefonuose „iPhone" galima naudotis portalu „Youtube", kuris taip pat paremtas "Flash" technologija. Taip yra todėl, kad „Apple", pasitelkusi leistuvę „Quicktime", išvengė poreikio naudoti „Flash".

Nepaisant vartotojų ir programuotojų bendruomenės lūkesčių, liepos mėnesį pasirodęs antrosios kartos „iPhone" taip pat dar nėra pritaikytas „Flash" ir „Java" technologijoms.

Beje, jas kuriančios bendrovės „Adobe" ir „Sun Microsystems" šiuo metu nepriklausomai nuo „Apple" ieško būdų kaip savo technologijas pritaikyti „iPhone".

Vis dėlto „Apple" neigė, kad jos reklama buvo klaidinanti. Bendrovė tikino, kad telefonu galima prisijungti prie bet kokio tinklalapio, tačiau nebūtinai visos jo dalys bus atvaizduotos. Tuo metu daugelis kitų mobiliųjų telefonų turi naršykles, kurios dažniausiai leidžia prisijungti prie itin supaprastintų tinklalapių versijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją