2002 m. nuolatinės veiklos apyvarta sudarė 81,2 mlrd., o 2001 m. – 83,1 mlrd. dolerių, t.y. beveik 2 proc. daugiau.

Paslaugų sektoriaus (Global Service) apyvarta per metus išaugo 4 proc. ir pasiekė 36,4 mlrd. dolerių. Techninės įrangos apyvarta buvo 27,5 mlrd. – 10 proc. mažesnė, o programinės įrangos išaugo 1 proc. iki 13,1 mlrd, teigiama pranešime spaudai.

Amerikos regione IBM apyvarta siekė 36,4 mlrd. dolerių, Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione – 24,3 mlrd., Azijos ir Ramiojo vandenyno regione apyvarta buvo 17,2 mlrd. dolerių, kitose srityse (OEM) IBM apyvarta sudarė 3,3 mlrd. dolerių.

2002 m. IBM finansiniams rezultatams daug įtakos turėjo kelių programinės įrangos bendrovių bei kompanijos “PricewaterhouseCoopers” konsultacijų padalinio “PwCC” įsigijimas bei kai kurių savo verslo sričių pardavimas kitoms kompanijoms.

IBM pirmininkas ir vykdantysis direktorius Samuel J.Palmisano taip apibūdino metų pabaigos rezultatus: “Šiais sudėtingais verslui metais paskutinįjį ketvirtį mes užbaigėme puikiai ir turime gerus metinius rezultatus”.

Sėkmingi 2002 metai buvo ir “IBM Lietuva” bendrovei. Bendrovė naujus projektus su “Lietuvos telekomu”, “Omnitel”, “Ūkio banku”, “Lietuvos energija” ir kitomis kompanijos.

“Praėjusiais metais atšventėme veiklos Lietuvoje dešimtmetį. Šią šventę lydėjo ir geri metų veiklos rezultatai. Gerokai padidėjo nešiojamųjų kompiuterių “ThinkPad” bei darbo stočių “eServer xSeries” pardavimai”, - sakė “IBM Lietuva” generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Pasaulinė IBM kompanija per paskutinius tris 2002 m. mėnesius iš nuolatinės savo veiklos, atskaičius mokesčius, gavo 1,9 mlrd. dolerių pajamų. Per 2001 m. paskutinįjį ketvirtį IBM buvo uždirbusi 2,3 mlrd. dolerių, tačiau 2002 metais paskutinių trijų mėnesių bendra apyvartą, aplyginti su 2001 m. tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 7 proc. – nuo 22,1 mlrd. iki 23,7 mlrd. dolerių.

Paslaugų sektoriaus (Global Service) apyvarta išaugo 17 proc. ir pasiekė 10,6 mlrd. dolerių. IBM per paskutinįjį ketvirtį pasirašė verslo paslaugų kontraktų už daugiau kaip 18 mlrd. dolerių, kai trečiąjį 2002 m. ketvirtį analogiškų sutarčių buvo pasirašyta už 9 mlrd. dolerių.

Techninės įrangos apyvarta, palyginti su 2001 m. tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 1 proc. – iki 8,1 mlrd. dolerių. Programinės įrangos apyvarta išliko tokia pat kaip ir praėjusių metų paskutinįjį ketviertį ir sudarė 3,8 mlrd. dolerių. Finansavimo paslaugų sektoriaus (Global Financing) apyvarta taip pat sumažėjo 11 proc. – iki 829 mln. dolerių. Tačiau specifinių IT sprendimų verslui (Enterprise Investment) apyvarta palyginti su 2001 m. ketvirtu ketvirčiu – iki 343 mln. dolerių.

Bendras IBM pelno augimas per paskutinįjį 2002 m. ketvirtį buvo 38,8 proc. Lygiai prieš metus šis skirtumas sudarė 40,3 proc. Pajamos augo 21 proc. iki 6,5 mlrd. doleriu, palyginti su 2001 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją