Prisijungus per Elektroninės valdžios vartus (www.evaldzia.lt) galima naudotis ir Centrinės hipotekos, Gyventojų registro tarnybos, Informatikos ir ryšių departamento, Ryšių reguliavimo tarnybos, Sodros, Valstybinės ligonių kasos bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos el. paslaugomis. Su „Bitės“ elektroninio parašo paslauga veikia šių institucijų klientų autentifikacija, informacijos teikimas ir paslaugų užsakymas.

„Bitės“ grupės Produktų vystymo vadovo Šarūno Chomentausko teigimu, kas dieną „Bitės“ elektroninio parašo paslauga pradeda naudotis po keletą įmonių. Labiausiai įmonės domisi Sodros elektroninio deklaravimo sistema, kurios elektroniniame draudėjų portale (draudėjai.sodra.lt) gali pasirašyti dokumentus.

Kiekvienas „Bitės“ klientas, užsisakęs elektroninio parašo paslaugą (per mėnesį ji kainuoja 14 Lt), taip pat gali saugiai prisijungti prie Valstybinės mokesčių inspekcijos deklaravimo sistemos ar gauti Centrinės hipotekos įstaigos tvarkomų registrų duomenis apie save.

Gyventojų registro tarnyba elektroniniu būdu informuos apie saugomus asmens duomenis, čia galima užsisakyti pažymą apie deklaruotą gyvenamą vietą ar šeiminę padėtį.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija elektroniniu būdu suteikia galimybę gauti viešąsias paslaugas, susijusias su statinio projektavimo sąlygų sąvadu, statybos leidimu, statinio pripažinimu tinkamu naudoti bei kitas. Elektroninio parašo pagalba galima pateikti įvarius prašymus, sekti pateiktų prašymų būseną ir atlikti paiešką. Informatikos ir ryšių departamente internetu galima užsisakyti teistumo (neteistumo) pažymą, o Valstybinėje ligonių kasoje sužinoti apie suteiktas medicinines paslaugas ir išrašytus medikamentus.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija elektroniniu būdu išduoda įvairias archyvines pažymas, dokumentų kopijas bei išrašus. Įvairiais klausimais pagelbės ir Kauno miesto savivaldybės teikiamos elektroninės viešosios paslaugos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją