Tačiau bendrovė nėra įvertinusi, kokio mobiliojo ryšio paslaugų augimo galima laukti vien tik dėl išaugusių kuro kainų. „Omnitel" viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras pripažįsta, kad bendrovė mažindama kainas siekia dar labiau paskatinti vartojimą, o kartu, anot jo, esant dabartinei ekonominei situacijai Lietuvoje kainų padidinimas lemtų šios rinkos sulėtėjimą.

„Žinoma, mes nemanome, kad žmonės ims gerokai mažiau važinėti. Tikrai nenorime užkirsti kelio transportininkų klestėjimui ir mes nuoširdžiausiai linkime jų verslo klestėjimo, mes tik norime pasakyti, kad yra ir kitų būdų susisiekti", - sako jis.

Anot R. Štaro, esant dabartinei ekonominei situacijai Lietuvoje įmonėms būtų pats laikas dabar pradėti „liekninimo procedūras". Jo teigimu, šiuo metu „Omnitel" lengvi veiklos efektyvinimo darbai pradėti, o „sunkių (pavyzdžiui, darbuotojų mažinimo - DELFI), tikimasi, nereikės".

Vertindamas ekonomikos sąlygas rinkoje, „Bitės“ grupės generalinis direktorius Kenas Campbellas išlieka optimistiškas ir tvirtina, kad vartotojų mobilumo poreikį skatina ir palankios kainos.

„Skambučių kainos Lietuvoje šiuo metu jau yra vienos žemiausių Europoje, todėl ilgainiui turėtų stabilizuotis“, - sako jis.

Poveikio nepastebėjo

Tuo tarpu kitas mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ sako lėtėjančios ekonomikos poveikio vartotojų įpročiams nepastebėjęs.

Bendrovės viešųjų ryšių vadovas Andrius Baranauskas DELFI sakė, kad verslas jau ir dabar plačiai naudojasi telekomunikacijų įmonių paslaugomis ir elektroniais ryšiais, todėl, nežinia, kiek jos gali pakeisti įprotį susitikti.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį lietuviai populiariausio 95 markės benzino nupirko 12 tūkst. t mažiau nei pernai.

„Sunku būtų pasakyti, nes sulėtėjusio vartojimo priežasčių galima būtų daug įvardyti. Tačiau, manau, tiesiog ekonomikos sulėtėjimas galėjo lemti mažesnes degalų sąnaudas. Ne kiekvienas galbūt gali sau leisti važiuoti tiek daug, kiek anksčiau galėjo“, - DELFI sakė Vilniaus Gedimino technikos universiteto Transporto inžinerijos fakulteto Automobilių transporto katedros vedėjas Saugirdas Pukalskas.

DELFI primena, kad bendrovės EBITDA (pelnas, neatskaičiavus palūkanų, pelno mokesčio, nusidėvėjimo ir amortizacijos), palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išliko ta pati (177 mln. Lt), EBITDA marža pirmąjį 2008 metų pusmetį sudarė 35,9 proc. „Omnitel" per šį laikotarpį gavo 493,6 mln. Lt pajamų, 12,2 proc. daugiau nei pernai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją