Telekomo pasiūlymas sujungti tinklus galioja ir fiksuotojo, ir mobiliojo ryšio operatoriams. Pagal sausio 1-ąją įsigaliojusį Telekomunikacijų įstatymą, nuo šių metų pradžios „Lietuvos telekomas" netenka monopolio teikiant fiksuotojo ryšio balso telefonijos paslaugas.

Telekomo pasiūlymas dar nereiškia, kad jis atitinka visas įstatymo normas. Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) turės tai nustatyti, išnagrinėjusi patį dokumentą. Kadangi „Lietuvos telekomo" pasiūlymas, kaip to reikalaujama, pateikiamas RRT svetainėje internete, tikimasi sulaukti esamų bei būsimų rinkos dalyvių pastabų.

Lauktas telekomo žingsnis

„Bitės GSM" generalinis direktorius Darius Masionis telekomo žingsnį įvertino teigiamai. 2002-ųjų pabaigoje „Bitė GSM" skundėsi telekomo veiksmais siunčiant skambučių srautus ir sudarant tinklų sujungimo sutartis.

D.Masionis tikisi, kad šis pasiūlymas gali išjudinti ledus. „Bent galima žinoti, į ką orientuotis, nes iki šiol tai buvo neaišku", - teigė D.Masionis. Vis dėlto „Bitės" vadovas telekomo pasiūlytas kainas laiko pernelyg didelėmis. Jis neatskleidė, ar ši skambučio priėmimo fiksuotojo ryšio tinkle kaina yra mažesnė nei taikoma pagal dabartines sutartis. D.Masionis tik paminėjo, kad Europoje šie tarifai siekia apie 0,1 lito.

Mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel", neseniai pasirašiusi tinklų sujungimo sutartį su „Lietuvos telekomu", neketina svarstyti šio telekomo pasiūlymo.

Trečiojo mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2", kuris pareiškė norą dalyvauti ir fiksuotojo ryšio paslaugų rinkoje, komercijos direktorius Pranas Kuisys vakar nekomentavo „Lietuvos telekomo" pasiūlymo.