Nauja naršyklės „Firefox" versija pristatyta birželio 17 dieną, per pirmąją parą ją parsisiuntė daugiau kaip 8 mln. žmonių visame pasaulyje. DELFI primena, kad prie šio rekordo aktyviai
ir lietuviai, naują naršyklę parsisiuntę daugiau kaip 300 tūkst. kartų.

Pasak „Mozilla" atstovo Paulo Kimo, rekordą padėjo pasiekti ir naršyklės gerbėjai, kurie apie ją pranešė 43 milijonams žmonių interneto svetainėse patalpinę specialias „Firefox" nuorodas.

Pagrindinė „Mozilla" konkurentė „Microsoft" taip pat yra pristačiusi bandomąją savo naujos naršyklės „Internet Explorer" versiją. Galutinė „Internet Explorer" versija turėtų pasirodyti rugpjūčio mėnesį.

Interneto naršyklių lyderė šiuo metu yra „Internet Explorer", kuria naudojasi apie 74 proc. visų interneto vartotojų. Tiesa, ją vis labiau vejasi antroje vietoje esanti „Firefox" su daugiau kaip 18 proc. vartotojų ir trečią vietą užimanti „Safari" su kiek daugiau negu 6 proc. vartotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją